Componisten

vanaf 1978

 

Tarik Hamilton O'Regan (*Londen, Engeland, 1 januari 1978) heeft een Engelse vader van Ierse afkomst en een Algerijnse moeder. Hij groeide voornamelijk op in Croydon, Zuid-Londen, maar besteedde ook een deel van zijn jonge jaren in Algerije en Marokko, het geboorteland van zijn moeder. Tarik O'Regan studeerde muziek aan het Pembroke College in Oxford. Daarna studeerde hij nog privé bij Jeremy Dale Roberts. Nog tijdens zijn studies begon hij in 1999 als klassiek muziekrecensent voor The Observer en werkte hij voor de investeringsbank JPMorgan Chase. Je moet toch wat doen om aan inkomen te komen. Maar nadat hij zijn studies onder leiding van Robin Holloway in Cambridge had afgerond begon hij in 2000 een carričre als componist.

In 2004 verhuisde Tarik O'Regan naar New York City. Hij werd daar docent aan de Columbia Universiteit en aan Harvard. Na 2005 verdeelt hij zijn tijd tussen Engeland en de Verenigde Staten.

Tarik O'Regan componeerde

     2 opera’s

     1 ballet

- Mata Hari, avondvullend ballet, gebaseerd op het leven van Margaretha Zelle MacLeod, geschreven voor het Nederlands Nationaal Ballet, choreografie Ted Brandsen, 6 februari 2016

     9 orkestwerken

     11 werken voor koor en orkest

     12 kamermuziekwerken

     7 werken voor koor en kamermuziekensemble

     60 koorwerken a capella

     9 werken voor een instrument solo

     7 werken voor zangstem solo

     2 elektroakoestische werken

www.tarikoregan.com

 

Andris Dzenitis (Riga, Letland, 23 januari 1978) studeerde aan de E. Dārziņš Speciale Muziek Middelbarer School compositie bij Pēteris Vasks van 1993 tot 1996. Daarna studeerde hij compositie aan de Weense Hogeschool voor Muziek en Drama bij Kurt Schwerkz (1996-1997), aan de Letse Academie voor Muziek bij Peter Plakid en n de Litouwse Academie voor Muziek bij Osvalds Balakauskas (1999-2003), waar hij een masterdiploma behaalde. Ondertussen volgde hij ook nog studies bij Magnus Lindberg, Per Lindgren en Bent Serensen.

Andris Dzenitis werkte als muziekrecensent en schrijver over muziek. Vanaf 2003 was hij redacteur van het tijdschrift "Mūzikas Saule" sinds 2003. Hij doceerde aan de London Guildhall School of Music in 2001 en aan de Letse Academie voor Cultuur van 2002 tot 2004. Vanaf 2005 is hij als compositieleraar verbonden aan de muziekscholen J. Mediņš en Ventspils. Andris Dzenitis werkt ook als programmeur voor de Letse Radio 3 "Klasika".

Andris Dzenitis componeerde

     2 opera’s

     2 theatermuziekwerken

     21 orkestwerken

     5 werken voor koor en orkest of instrumentaal ensemble

     44 kamermuziekwerken

     19 koorwerken `capella

- Vier Madrigalen op tekst van E.E.Cummings voor zangers, 2000

     8 werken voor zangstem en instrument(en) of elekronica

     14 elektronische muziekwerken

     5 filmscores

 

Clarice Assad (Campo Grande, voorstad van Rio de Janeiro, Brazilië, 9 februari 1978) is de oudste dochter van gitarist Sergio Assad en onderwijzeres Celia Maria Vasconcelos da Cunha. Gitarist Odair Assad is haar oom en singer-songwriter Badi Assad haar tante. Geen wonder dat Clarice Assad al vanaf haar zesde componeerde en vanaf haar zevende bezig was als professioneel uitvoerend zangtalent. Ze studeerde voor haar bachelor in muziek aan de Roosevelt Universiteit in Chicago en voor haar master aan de Universiteit van Michigan compositie bij Michael Daugherty.

In 1993 verhuisden Clarice Assad en haar jongere broer Rodrigo naar Frankrijk, waar ze hun intrek namen in het huis waar hun vader woonde met zijn tweede vrouw en hun kind Julia. Clarice Assad studeerde er privé bij Natalie Fortin piano en improvisatie en componeerde en arrangeerde er ondertussen vlijtig op los. Toen Sergio Assad’s vrouw op 38-jarige leeftijd in 1995 aan kanker overleed, gingen Clarice Assad en haar broer weer terug naar Brazilië. Tot 1998 werkte Clarice Assad daar als pianist, arrangeur en keyboardspeler. In 1998 kreeg ze de mogelijkheid om aan het Berklee College of Music in Boston, Massachusetts in de Verenigde Staten filmmuziekcompositie te gaan studeren.

Clarice Assad woont in Chicago, Illinois met haar partner Andrea Santiago en hun dochters Antonia en Stella Assad-Santiago.

Clarice Assad componeerde

     3 opera’s

     30 orkestwerken

     3 werken voor harmonie of fanfare

     32 kamermuziekwerken

- Glitch, 2022, strijkkwartet, geschreven voor het Delgani Quartet, ruw, strak geconcipieerd 

     7 (series) vocale werken

     11 (series) gitaarwerken

     8 werken voor een ander instrument solo

     30 (series) arrangementen

https://clariceassad.com

 

Yiruma (artiestennaam van Lee Ru-ma) (Seoel, Zuid-Korea, 15 februari 1978) begon op vijfjarige leeftijd thuis in Korea piano te leren spelen. In 1988 verhuisde hij naar Engeland. Hij studeerde daar aan de Purcell Specialist Music School in Londen tot 1997, en aan het King's College in Londen tot 2000.

Daarna woonde hij vijf jaar in Osaka, Japan.

Yiruma gaf hij in juli 2006 zijn Britse burgerschap op vervulde bij de marine van de Republiek Korea zijn militaire dienst.

Yiruma is getrouwd met Son Hye-im.

Yiruma componeerde

     43 pianowerken

- "River Flows in You", 2001

- "Kiss the Rain", 2003

- "Love Me", 2001.

- “May be”, 2012

- "Blind Film", 2018

     2 filmscores

http://yiruma.com

 

Luke Bedford (*Wokingham, Berkshire, Groot‒Brittannië, 25 april 1978) kreeg zijn schoolopleiding aan de St Crispin's School. Daarna stueerde hij compositie bij Edwin Roxburgh en Simon Bainbridge aan het Royal College of Music. Luke Bedford is getrouwd met Katie Fox, en woont momenteel (2015) in Berlijn.

Luke Bedford componeerde

     1 opera

     5 orkestwerken

     9 werken voor groot ensemble

     5 kamermuziekwerken

- Wonderful Four-Headed Nightingale,  2013, voor strijkkwartet

     6 vocale werken voor (zang)stem(men) of koor en instrumenten of orkest

     2 werken voor een instrument solo

 

Silvia Borzelli (*Rome, Italië, 28 april 1978) studeerde piano en compositie aan het Conservatorio Ottorino Respighi en daarna aan de Muziekhogeshool in Malmö in Zweden en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze afstudeerde. Silvia Borzelli interesseert zich vooral in de relatie tussen muziek en buiten-muzikale noties en modellen. 

Silvia Borzelli woon op het moment in Amsterdam. Ze doceert muzikaal inzicht aan de Dansafdeling van de Artez Kunstacademie in Arnhem.

Silvia Borzelli componeerde

     3 danswerken

     1 orkestwerk

     5 werken voor ensemble, ook met zangstem(men)

     13 kamermuziekwerken, ook met zangstem(men)

     8 (series) werken voor een instrument(alist)  solo

- Wooden, voor slagwerker met marimba, Log Drum en Woodblock

     3 koorwerken 

https://silviaborzelli.com

 

Ola Gjeilo (*Skui bij Bćrum, Noorwegen, 5 mei, 1978) is de zoon van Inge en Anne-May Gjeilo. Ola Gjeilo speelde en improviseerde op de piano vanaf zijn vijfde jaar en zo ontstonden toen ook zijn eerste composities. Vanaf zijn zevende leerde hij van blad spelen. Ola Gjeilo studeerde piano en compositie bij Wolfgang Plagge (klassiek) en Ole Henrik Giřrtz (jazz). Daarna studeerde hij compositie aan Norges musikkhřgskole, de Royal Academy of Music in Londen en van 2001 tot 2006 in New York aan de Juilliard School. Daarna studeerde Ola Gjeilo nog filmmuziek in Beverly Hills. Op het moment (2014) werkt Ola Gjeilo als componist in New York.

Ola Gjeilo componeerde

     2 werken voor harmonie-orkest

     5 (series) werken voor koor en orkest of ensemble

- Zonsopgangsmis, voor koor en orkest, 2008, Ola Gjeilo gebruikt de Latijnse mistekst, maar geeft de vier delen van de mis Engelse titels:

1. The Spheres, dromering, ongewis en ruimtelijk

4. The Ground,  je wordt van de aarde naar de hemel geleid

- The Lake Isle, 2015, voor koor, strijkkwartet, piano en gitaar, tekst W.B. Yeats,  spannende ritmische en melodische patronen

     7 (series) werken voor koor en piano

- The ground, 2008, gebaseerd op het laatste deel van zijn zonsopgangsmis

     18 (series) koorwerken a cappella

- Ubi Caritas, 2008

- Northern Lights, 2010, tekst het Latijnse Pulchra Es uit het Bijbelse Hooglied, muziek geďnspireerd door het Noorderlicht, voor gemengd koor a capella

- Sacred Heart (Ubi Caritas III), 2013, andere zetting van dezelfde tekst. Rijke textuur.

     1 kamermuziekwerk

     3 (series) pianowerken

http://olagjeilo.com

 

Lev 'Ljova' Zhurbin (*Moskou, Rusland, 18 augustus 1978) is de zoon van Ruslands bekende componist Alexander Zhurbin, en de schrijfster Irena Ginzburg. In 1990 immigreerde Ljova Zhurbin naar de Verenigde Staten en momenteel woont hij in New York.

De componist en violist speelt tegenwoordig ook veel op de famiola, een zessnarige kruising tussen viool, altviool en cello, van Eric Aceto.

Ljova is getrouwd met Inna Barmash, procureur čn muzikante. Ze hebben twee zoons: Benjamin (geboren in 2009) and Yosif (geboren in 2011)

Ljova Zhurbin componeerde

     1 pianowerk

     1 orkestwerk

     filmscores

     3 liederen

     27 kamermuziekwerken

- Sicilienne,  voor viool en piano, 2000, kun je op wegdromen;

- Culai, voor strijkkwartet, 2012, in opdracht van het strijkkwartet “Brooklyn Rider“, het werk bevat een soort Roemeense tarantella, verrassend en flitsend en eindigt met een begrafenismars, die eerder opwindend dan neerslachtig is

     5 werken voor Ljova and the Kontraband

www.ljova.com

 

Jimmy López Bellido  (*Lima, Peru, 21 oktober 1978) ging in zijn jonge jaren naar het katholiek marianistische Colegio Santa María Marianistas in Santiago de Surco, in Lima. Vanaf 1998 begon Jimmy López Bellido zijn studie compositie aan het Nationale Conservatorium in Lima bij Enrique Iturriaga. In 2000 verhuisde hij naar Helsinki om te gaan studeren aan de Sibelius Academy bij Veli-Matti Puumala en Eero Hämeenniemi. Hij maakte zijn studies in 2012 af aan de Universiteit van Californië bij Edmund Campion.  Ondertussen volgde hij ook nog masterclasses bij Magnus LindbergBrian FerneyhoughMichael Nyman, Jouni Kaipainen, Jonathan HarveyBetsy Jolas en Marek Kopelent.

Jimmy López Bellido componeerde

     2 opera’s

- Bel Canto, libretto Nilo Cruz, naar de gelijknamige roman van Ann Petchett, 2015

     8 concerten

     18 ander orkestwerken of werken voor groot ensemble

- Aino, 2022, symfonisch gedicht, symfonisch verhaal over het meisje Aino, door haar broer uitgehuwelijkt aanm een oude rijke man, vlucht, dwaalt rond en verdrinkt uiteindelijk.

     24 kamermuziekwerken

     2 (series) liederen voor zangstem en piano of andere instrumenten

www.jimmylopez.com

 

Ülo Krigul (*Tallinn, Estland, 7 november 1978) begon viool te studeren aan de muziekschool van Nőmme. Hij slaagde in 1997 aan de Tallinn Muziekhogeschool. Vanaf 1997 studeerde hij bij Raimo Kangro, René Eespere en Tőnu Kőrvits compositie aan de Estse Academie voor Muziek en Theater af in compositie. Hij studeerde daaar in 2006, nadat hij ook nog een jaar aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten had gestudeerd bij professor Detlev Müller-Siemensen.

Ülo Krigul was steeds actief in het organiseren van muziekevenementen en speelde in rock- en jazzensembles. Vanaf 2003 is hij lid van de Estse Componistenvereniging. Zijn jongere broer Vambola Krigul is klassiek muzikant

Ülo Krigul componeerde

     1 opera

     1 danswerk

     10 orkestwerken

- Proteus pulses, 2022

     2 koorwerken

     7 kamermuziekwerken

     3 werken voor zangstem en instrument(en)

     3 werken voor een instrument solo

     12 filmscores

     3 elektronische multimediawerken 

 

Yves Balmer (Valenciennes, Frankrijk, 1978) kreeg al jong pianoles. Van 1996 tot 2000 studeerde hij aan het Conservatorium van Lille piano, kamermuziek, muziektheorie en muziekgeschiedenis.

Van 2000 tot 2005 studeerde hij aan het Conservatoire national supérieur de musique et de danse in Paris bij Michaël Lévinas, Jean-François Zygel, Jean-Claude Raynaud, Édith Lejet, Jean-Paul Holstein en Marc-André Dalbavie piano, directie, muziekanalyse en compositie, en bij Rémy Campos en Florence Gétreau musicologie en tenslotte bij Gilles Léothaud etnomusicologie

In 2008 promoveerde hij aan de Universiteit van Lille in musicologie bij Joëlle Caullier, op het proefschrift “Genčse, médiation, diffusion de l’œuvre d’Olivier Messiaen”,

Van 2006 tot 2018 was Yves Balmer hoofddocent aan de Ecole normale supérieure van Lyon, van 2010 tot 2012 was hij er onderdirecteur en van 2012 tot 2013 directeur van de kunstafdeling. Verder maakte hij op hoog niveau deel uit van allerlei organisaties en instellingen op het gebied van kunst en muziek.

Vanaf 2008 doceert hij muziekanalyse aan het Conservatorium in Parijs

Als musicoloog houdt Yves Balmer zich vooral bezig met onderzoek naar de Franse muziek in de twintigste eeuw met een speciale interesse voor het werk van Olivier Messiaen. Hij publiceerde een tiental musicologische werken.

Yves Balmer componeerde

     4 kamermuziekwerken

- Fragments soulevés par le vent, 2022,  voor strijkkwartet

     2 series liederen voor zangstem en instrumenten

- Arrangement van de Proses lyriques van Claude Debussy, voor strijkkwartet en zangstem, 2021

     7 werken voor een instrument solo

www.yvesbalmer.com

 

Aaron Einbond (*New York, Verenigde Staten, 1978) studeerde bij John Corigliano, op Harvard bij Mario Davidovsky, aan de Universiteit van Cambridge bij Robin Holloway, aan het Royal College of Music in Londen bij Julian Anderson en in Parijs bij Philippe Leroux. Daarna studeerde hij nog twee jaar aan het IRCAM (Institut de Recherche et Coordination Acoustique/Musique)  in Parijs bij Yan Maresz. Aaron Einbond promoveerde aan de Universiteit van California in Berkeley en doceert momenteel aan de Universiteit van Huddersfield.

Aaron Einbond componeerde

     7 werken voor ensemble en electronica

- Just like starting over, 2010 voor blokfluitensemble, Paetzold blokfluitensemble en live electronica

     6 werken voor soloinstrument en electronica

     3 electroakoestische werken

     1 werk voor groot ensemble

     4 kamermuziekwerken

     1 pianowerk

http://aaroneinbond.wordpress.com

 

Nikos Ioakeim (*Athene, Griekenland, 1978) studeerde musicologie. In 2004 emigreerde Nikos Ioakeim naar Nederland, en voorzag in zijn onderhoud als fabrieksarbeider. Vanaf 2005 studeerde hij aan het conservatorium van Rotterdam compositie bij Klaas de Vries en in 2008 ook een jaar in Gent bij Frank Nuyts

Nikos Ioakeim componeerde

     14 ensemblewerken

- a road not taken, 2010 voor blazers en piano.  Voor deze compositie ontving Ioakeim de Henriëtte Bosmansprijs 2011.  

http://ioakeimbox.com

 

Colin Jacobsen (*Verenigde Staten, 1978) is vioolsolist en componist. Hij studeerde aan de Juilliard School en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Doris Rothenberg, Louise Behrend, Robert Mann en Vera Beths. Colin Jacobsen was in 2005 medeoprichter van strijkkwartet Brooklyn Rider en in 2007 van het orkest The Knights.

Colin Jacobsen componeerde

     2 orkestwerken

     1 werken voor koor en orkest

     7 kamermuziekwerken

     4 werken voor zangstem en strijkkwartet

- For Sixty Cents, 2016, voor mezzosopraan en strijkkwartet, geschreven voor Anne Sofie von Otter. 

www.colinjacobsen.com

 

Paula Matthusen (Arizona, Verenigde Staten, 1978) studeerde aan de Universiteit van Wisconsin–Madison en de Universiteit van New York

Paula Matthusen doceerde muziek aan de Internationale Universiteit van Florida en de Universiteit van Columbia. Op het moment doceert ze  experimentele muziek, compositie en muziektechnologie, de Wesleyan Universiteit, waar ze ook het Toneburst Laptop and Electronic Arts Ensemble oprichtte. Ze componeert akoestische en electro–akoestische muziek.

Paula Matthusen componeerde

     14 media/audio installaties

     1 opera

     1 danswerk met elektronica

     1 orkestwerk

     28 kamermuziekwerken, ook met elektronica

     5 werken voor zangstem(men) en instrumenten of orkest, ook met media of elektronica

     16 voor instrument solo, ook met elektronica en/of media

- of an implacable subtraction, 2015, voor fagot en elektronica, geďnspireerd op het boek Rayuela – een hinkelspel van Julio Cortázar

     7 elektronische werken

     1 filmscore

www.paulamatthusen.com

 

Anna Meredith (*Tufnell Park, Londen, Engeland, 1978) verhuisde toen ze twee jaar was naar Zuid Queensferry, Edinburgh in Schotland. Ze studeerde muziek aan de Universiteit van York en haalde haar Master aan het Royal College of Music. In 2003, 24 jaar oud, doceerde ze al aan het Royal College of Music.

Anna Meredith componeerde

     12 video-muziekprodukties

     1 opera

     5 concerten, ook met elektronica

- Origami Songs  voor soloblokfluit, strijkers, klavecimbel, Es- en basklarinet, trombone en slagwerk, 2014

     8 andere orkestwerken, ook met elektronica en video

     17 kamermuziekwerken, ook met elektronica

     3 koorwerken a capella

     2 koorwerken met instrument(en)

     4 werken voor een instrument solo

     2 lichaampercussiewerken voor een muzikant zonder instrument

 

Johannes Motschmann (*Hamburg, Duitsland, 1978) studeerde compositie bij Jörg Herchet, piano bij Gunther Anger, elektronische muziek bij Wilfried Jentzsch en muziektheorie bij Clemens Kühn en Ludwig Holtmeier aan de „Hochschule für Musik Carl-Maria-von-Weber“ in Dresden. Van 2002 tot 2006 studeerde hij bij Wolfgang Rihm aan de Karlsruher Musikhochschule.

Johannes Motschmann woont in Berlijn.

Johannes Motschmann componeerde

     5 orkestwerken

- Facets of Infinity, 2016, voor twee blokfluiten, viool, cello, piano en orkest, geschreven voor ensemble SPARK

     1 theatermuziekwerk

     15 (series) kamermuziekwerken

- Echoing voices, 2011voor twee grootbasblokfluiten en piano
- Resonance,
2011, voor altblokfluit en piano

- Folk Tune Rhapsodies (I-III), 2012, voor twee blokfluiten, altviool, cello en piano, gecomponeerd voor Spark

- Encore, 2014,  voor blokfluiten, altviool, cello en piano,

     4 koorwerken

     1 werk voor cello

     3 werken voor piano en slagwerk

     1 orgelwerk

     1 pianowerk

     4 elektronische muziekwerken

     1 filmscore

http://johannes-motschmann.de

 

Niels Rřnsholdt (*Denemarken, 1978) studeerde compositie aan de Koninklijke Deense Muziekacademie in Aarhus bij Karl Aage Rasmussen en Bent Sřrensen. Daarna nam hij nog privéles bij de componist Helmut Oehring in Berlijn.  Niels Rřnsholdt werkt veel samen met het Deense ensemble Scenatet en interactie-artiest Signe Klejs.

Niels Rřnsholdt componeerde

     4 operas

     5 installaties

     2 theatermuziekprodukties

     12 concertwerken, meest voor kamermuziekensembles met elektronica en video

     3 liederencycli

Me Quitte, 2013, voor 2 zangers, piano, gitaar, slagwerk, viool en cello, ook met orkestbegeleiding

Songs of doubt, 2015, voor zanger, koor en Ondes Martenot, esoterische muziek met gezwollen pretenties. Kinderlijke sufheid.

     Tv-scores

http://www.nielsroensholdt.dk

 

Marco den Toom (*1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Als vaste organist is hij o.a. verbonden aan het Kamper Mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden', 'Vox Jubilans' uit Waddinxveen, Jong Urker Mannenkoor 'Soli Deo Gloria' en jongerenkoor 'Jigdaljahu' uit Barendrecht. Met collega André van Vliet vormt hij een orgelduo. Hij is dirigent van de christelijke gemengde zangvereniging ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg. Marco den Toom heeft zijn eigen muziekuitgeverij Con Passione. Marco ten Toom woont en werkt momenteel (2017) in Nijkerkerveen.

Marco den Toom componeerde

     2 oratoria

- Jezus op aarde, 2007 voor koor, solisten, orgel en orkest

- Jozef, 2015, voor koor, solisten, orgel en orkest.

     2 series kamermuziekwerken

     koorwerken

     11 (series) orgelwerken

- Koraalboek bij de Psalmen, 2011

- Toccata Ruisseau, 2012 

www.marcodentoom.nl

 

Emily Howard (*Liverpool, Groot-Brittannië, 23 februari 1979) is de dochter van een muzikant uit het Liverpool Mozart Orchestra onder leiding van Simon Rattle. Emily Howard studeerde wiskunde en informatica aan het Lincoln College in Oxford en compositie aan het Royal Northern College of Music en de Universiteit van Manchester. Haar composities zijn een samenstel van muziek, wiskunde en computertechnieken zoals kunstmatige intelligentie.

Emily Howard componeerde

     2 opera’s

     10 orkestwerken

     5 werken voor ensemble, ook met elektronica

     1 werk voor koor en orkest

     2 werken voor koor en instrument

     5 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     12 kamermuziekwerken

- Shield, voor strijkkwartet, 2022, verkent de mogelijkheden om kunstmatige intelligentie in te zetten voor een akoestische compositie.

     3 werken voor een instrument solo

www.emilyhoward.com

 

Daníel Bjarnason (*Kopenhagen, Denemarken, 26 februari 1979) studeerde piano, compositie en directie in Reykjavik, IJsland en daarna aan de Universiteit van Freiburg in Duitsland.

Hij dirigeert het IJslandse Opera- en het IJslandse Symfonieorkest.

Daníel Bjarnason componeerde

     1 opera

- Brothers, 2017, libretto Kerstin Perski

     1 ballet

     10 orkestwerken

- Bow to String, 2010, voor cello en kamerorkest

- Vioolconcert, 2017

- Percussie Concert, 2018

     3 werken voor kamerorkest of ensemble

- Over Light Earth, 2012, verbijsterend

- We came in peace for all mankind voor 12 hoornisten en 12 concertvleugels. Elke hoorn moet onder de klep van een vleugel worden bespeeld, zodat de pianosnaren  gaan meetrillen. Zo wordt de ruimte gevuld met mysterieuze klanken, opgewekt doordat piano’s worden bespeeld zonder ze aan te raken.

     1 werk voor koor en orkest

- The isle is full of noises…  2012, gebaseerd op het werk van William Shakespeare

     9 (series) kamermuziekwerken

- 4 seasons of Yosa Buson, 2003, voor harp, viool en slagwerk ad libitum

- Skelja, 2006, voor harp en slagwerk

- Qui Tollis, 2013, voor geprepareerd slagwerkkwartet

- White flags, 2017, pianotrio

     1 koorwerk a cappella

     2 series werken voor zangstem en ensemble

- Larkin Songs, voor middenstem en pianokwintet, 2010, teksten Philip Larkin

- Crash-songs, voor sopraan, spreker en 11-koppig ensemble, teksten Royce Vavrek

     1 filmscore

http://danielbjarnason.net

 

Molly Heather Kien (*Milwaukee, Wisconsin, Verenigde Staten, 12 maart 1979) studeerde aan de Indiana University in Bloomington, waar ze haar bachelor in de Kunsten behaalde. In 2002 kwam naar Zweden om bij Sven-David Sandström aan de Tonsättarskola in Gotland te studeren. Ze haalde haar Master aan het Koninklijk Muziekcpllege in Stockholm. Molly Kien woont in Zweden en is lid van de Zweedse componistenvereniging.

Molly Kien componeerde

7 orkestwerken

3 werken voor kamerorkest en schoolklas

15 kamermuziekwerken

Hodrozoa, 2019, voor met elektronica geprepareerde klarinet

2 koorwerken

4 elektro-akoestische werken

www.mollykien.com

 

Alejandro Orozco Ortiz Izquierdo (*Mexico,  24 maart 1979) begon in 1997 zijn muziekstudie aan het Cardenal Miranda Instituto in Mexico City. Hij studeerde piano bij Gustavo Morales, directie koor en orkest bij Xavier Gonzalez en compositie bij Victor Rasgado. Naast de traditionele muziek studeerde hij ook harmonie en contrapunt, kunstgeschiedenis en muziekgeschiedenis. Hij nam compositielessen bij Mario Lavista, Juan Trigos, Jose Luis Castillo en elektronische muziek bij Mario Mary. In 2002 ontving hij een studiebeurs van het Cardenal Miranda Instituto om zich verder te gaan ontwikkelen als musicus. Hij koos voor het Rotterdams Conservatorium vanwege de verwantschap met de hedendaagse muziek in Nederland. Alejandro Orozco studeerde compositie en orkestratie bij Robin de Raaff en elektronische muziek bij Rene Uijlenhoet.

Alejandro Orozco componeerde

     orkestwerken

     werken voor muziektheater

     kamermuziek

     opera’s

 

Lavalu (Marielle Woltring, *Cleveland, Ohio, Verenigde Staten, 9 april 1979) werd geboren in Cleveland maar groeide op in Arnhem. Marielle Woltring kreeg klassieke pianolessen vanaf haar vierde jaar. Tegen het einde van haar puberteit ontdekte zij artiesten als Radiohead, Róisín Murphy en Björk die haar inspireerden om zelf te gaan componeren en teksten te schrijven. In 2004 nam Marielle Woltring de artiestennaam Lavalu aan.

Lavalu maakte

     4 studioalbums

- Solitary High, 3de album, 2017,  geďnspireerd op die Winterreise van Franz Schubert en Gymnopédies van Erik Satie

- Midair, 4de album, 2019, geďnspireerd door Johann Sebastian Bach en Arvo Pärt

1. Hope, weemoedig walsje

2. Daybreak, behoorlijk Bach

3. Birds, Debussy en Satie

4. Midair, kruising van Bach met Piazolla

5. Anthem, Schuberts romantiek

6. Unfold, onversneden barok

     7 singles  

Lavalu componeerde

     1 musical

- Het Pauperparadijs, 2017, musical gebaseerd op het bibliografische boek van Suzanna Jansen, liedteksten Tom de Ket.

     songs

     5 filmscores

www.lavalu.nl


Peter Verdonck (*Herentals, België, 1 september 1979) begon zijn saxofoonstudie aan de Stedelijke Muziekacademie van Turnhout bij Mark Verdonck. Aan het conservatorium Gent studeerde hij bij Willy Demey en compositie bij Lucien Posman. Peter Verdonck studeerde af in 2003 met grootste onderscheiding voor saxofoon, kamermuziek en improvisatie.

Peter Verdonck componeerde

     40 kamermuziekwerken

- Amorpheus, 2001, voor klarinetkwartet

     1 werk voor blaasorkest

www.peterverdonck.com

Dimitar Bodurov (*Bulgarije, 17 september 1979),  speelde al jong trombone, piano, saxofoon en slagwerk. Na te zijn geslaagd voor trombone aan de muziekhogeschool in Varna studeerde hij jazzpiano aan het conservatorium in Sofia.
Vanaf 2000 werkte en studeerde Dimitar Bodurov aan het Conservatorium Rotterdam jazzpiano.

Als pianist heeft  Dimitar Bodurov verscheidene CD’s opgenomen met het Bodurov Trio. Momenteel woont hij in Amsterdam.

Dimitar Bodurov componeerde in elk geval

     1 opera

- Lilith, 2012, een multi-disciplinaire voorstelling over de tragische liefdesgeschiedenis van Adam en Lilith 

     1 dansvoorstelling

     Voda Teche, voor marimba, vrouwenkoor en samples;

     8 kamermuziekwerken

- Inner Voices, 2021, voor trombone, strijkkwartet en elektronica

www.dimitarbodurov.com

 

Pasquale Corrado (*Melfi, Potenza, Italië, 1979) studeerde compositie aan het Conservatorium “G. Verdi” in Milaan bij Alessandro Solbiati, orkestdirectie bij Daniele Agiman, piano bij Gabriele Ottaiano en koordirectie bij Carmine Moscariello.
Daarna studeerde hij compositie aan de Accademia Nazionale di Santa Cecilia in Rome. In 2010 studeerde hij nog aan het  Conservatoire Superior in Parijs bij Stefano Gervasoni en aan het IRCAM (Institut de Recherche et Coordination Acoustique/Musique). 

Vanaf december 2001 is Pasquale Corrado dirigent en arrangeur van het Symfonieorkest van de provincie Foggia en vanaf 2006 van het RAI-orkest “Suoni del Sud”.

Pasquale Corrado componeerde

     1 opera

     1 werk voor een soloinstrument

     5 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     1 werken voor solozangstem

     2 werken voor groot ensemble

     8 kamermuziekwerken

     1 pianowerk

     2 werken voor instrument en live-electronica

- Spray, 2010,  voor blokfluitensemble, Paetzold blokfluitensemble en live electronica

     1 filmscore

- “La terribile armata” (regie Gherard Lamprecht)

www.pasqualecorrado.com

 

Gonzalo Gimenez (*Buenos Aires, Argentinië, 1979) kreeg vanaf 1995 pianoles van Roberto A. Bernardo. Van 1996 tot 2002 studeerde hij harmonieleer, contrapunt, gehoortraining, muziekanalyse, orkestratie, technieken van de twintigste eeuw en compositie bij Santiago Santero. Vanaf 1999 studeerde hij muziek aan de Argentijnse Katholieke Universiteit en had ondertussen ook nog pianoles van Susana Bonora. Van 2003 tot 2006 studeerde hij compositie bij Gabriel Valverde in het Centrum voor voortgezette studies in Eigentijdse Muziek (CEAMC) en directie bij Santiago Santero.

Gonzalo Gimenez geeft privélessen aan beginners, zowel kinderen als volwassenen en doceert piano, gehoorstraining en ensemblespel.

Gonzalo Gimenez componeerde

     2 orkestwerken

     9 werken voor een instrument solo

     9 kamermuziekwerken

- kamerconcert “De Stijl”

     2 koorwerken

http://gonzalogabrielgimene.wixsite.com/gonzalogimenez

 

Judd Greenstein (*Manhattan, New York, Verenigde Staten, 1979) ging naar het Williams College, en studeerde daarna compositie aan de Yale School of Music bij Martin Bresnick, Aaron Jay Kernis, en Ezra Laderman. Al vrij gauw na het behalen van zijn master aan Yale maakte Judd Greenstein indruk met zijn ritmisch gedreven en toch indrukwekkend gevoelige muziek. Naast componeren spant zich onverdroten in om nieuwe muziek en jonge componisten te promoten, Vanaf 2008 werkt hij als mededirecteur van het label zonder winstoogmerk New Amsterdam Records. Hij is mede artistiek directeur van het NOW Ensemble, waar hij ook regelmatig voor componeert.

Judd Greenstein componeerde

     9 werken voor orkest of groot ensemble

     22 kamermuziekwerken

- Four on the floor, strijkkwartet, 2006, in 2009 getranscribeerd voor strijkorkest

     7 werken voor koor a capella

     2 werken voor zangstem en instrument

     9 werken voor een instrument  solo

     3 filmscores

www.juddgreenstein.com

 

Pete Harden (*Hampshire, Verenigde Staten, 1979) begon als kind met muziek als koorknaap in het abdijkoor. Hij leerde ook al vrij snel klassiek gitaar en stapte als teenager over op de elektrische gitaar. Op de Universiteit van Birmingham speelde hij in verschillende bands en muziekgroepen. In 2000 ging hij naar Nederland, waar hij compositie studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Louis Andriessen, Gilius van Bergeijk en Richard Ayres. In 2003 studeerde hij af en richtte hij mede het Ensemble Klang op waarvan hij nog steeds (2019) elektrische gitarist en artistiek directeur is. Hij is nooit meer uit Den Haag weggegaan.

Pete Harden componeerde

     2 muziektheaterwerken

     6 (series) orkestwerken en werken voor groot ensemble

- At Pappa’s Altar, de openingsthema’s van zo’n dertig nummers van Frank Zappa worden in omgekeerde volgorde aaneen gesmeed

     2 werken voor zangstem(men) en instrumenten

     5 kamermuziekwerken

     2 pianowerken

www.peteharden.com

 

Kate Moore (*Oxfordshire, Engeland, 1979 ) leerde vóór haar zesde al fluit spelen van haar moeder, en ging op haar zesde piano en op haar tiende cello spelen. Vanaf dat ze muziek kon opschrijven componeerde ze. Kate Moore studeerde in Australië compositie bij Larry Sitsky, Jim Cotter en Michael Smetanin, in Nederland bij Louis Andriessen, Martijn Padding, Diderik Wagenaar en Gilius van Bergeijk en in Amerika bij David Lang, Julia Wolfeen Michael Gordon.

Kate Moore woont in Nederland in Den Haag.

Kate Moore componeerde

     8 theaterweken/installaties

     1 installatie voor veel stemmen

     10 werken voor orkest of  groot ensemble

- Engraved in Stone voor strijkorkest en accordeonensemble, 2012

- Days & Nature, 2012, voor groot ensemble en geluidsinstallatie

- Fern, voor vijf slagwerkers en vijf strijkers, 2013

- House of shards and shadows, voor 9 basblokfluiten, voor Susanna  Borsch

     7 werken voor koor (en instrumenten)

- Lux aeternam, Bosch Requiem 2018, voor zangstemmen, koor en instrumenten. Het middendeel wordt gespeeld op porseleinen waterpijpen en fluiten, door Kate Moore zelf gefabriceerd in het Europees Keramisch Werkcentrum in Oisterwijk.

- Compassion, 2023, voor rietkwintet en koor.

     25 (series) kamermuziekwerken

- Herz, 10-delige danscyclus voor engelse hoorn, viool/altviool en cello, 2016

     5 (series) werken voor zangstem en instrumenten

- The Open Road, liedcyclus van 13 liederen voor mezzosopraan, harp, trompet/bugel, orgel/cello, teksten Walt Whitmann

13. To That Which Is Endless

     28 werken voor een instrument solo

- dances and canons, werken voor 1 piano, twee piano's en veel piano's, voor pianiste Saskia Lankhoorn, 2013.

     5 elektronische werken

http://katemoore.org

 

Carlos David Perales (*Úbeda, Andalusië, Spanje, 1979) studeerde piano bij Pilar Bilbao en compositie bij A.J. Flores aan het Conservatorium van Sevilla. Daarna verhuisde hij naar Wenen en studeerde compositie en orkestdirectie aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Wenen bij Michael Jarrell, Dietmar Schermann, Wolfgang Suppan en Leopold Hager. Carlos D. Perales richtte zich met name op elektro-akoestische compositie bij Dieter Kaugmann aan het Institut für Komposition, Elektroakustik und TonmeisterInnen-Ausbildung aan de Muziekuniversiteit in Wenen. Vanaf 2016 doceert Carlos D. Perales sonologie en elektro-akoestische compositie en aan het Conservatorio Superior de Música Joaquín Rodrigo in Valencia en compositie met nieuwe technieken aan de Internationale Universiteit van La Rioja.

Carlos D. Perales componeerde

     3 theatermuziekwerken

     5 audio-visuele werken

     3 orkestwerken, ook met elektronica

     10 werk voor harmonieorkest

     6 koorwerken, ook met instrumenten

     18 kamermuziek- en ensemblewerken, veel met elektronica

     4 werken voor zangstem en instrument(en) of orkest

     18 elektronische werken 

www.carlosdperales.es

 

Andrea Sarto (*Bologna, Italië, 1979) studeerde compositie en elektronische muziek bij GianPaolo Luppi, Paolo Aralla en Lelio Camilleri aan het Conservatorium ‘Martini’ in Bologna. Daarna studeerde hij compositie aan de Accademia di Santa Cecilia in Rome bij Ivan Fedele, en aan het IRCAM (Institut de Recherche et Coordination Acoustique/Musique) in Parijs bij Yan Maresz.

Andrea Sarto componeerde

     4 ensemblewerken

- Choral, voor een gemengd ensemble van blokfluiten en Paetzold fluiten

     2 orkestwerken

     1 werk voor contrabas

     1 werk voor altviool en elekronica

 

Sean Shepherd (*Reno, Nevada, Verenigde Staten, 1979) studeerde fagot bij Kim Walker en compositie bij Claude Baker and David Dzubay aan de Universiteit van Indiana en daarna compositie bij Robert Beaser aan de Juilliard School. Hij promoveerde aan de Cornell Universiteit bij  Roberto Sierra en Steven Stucky. Sean Shepherd schrijft ook over muziek. Hij woont in New York City.

Sean Shepherd componeerde

     11 orkestwerken

- Magiya, 2013, inmiddels veelgespeeld orkestwerk

- Songs, 2014
- Concerto voor Ensemble, 2015

     16 kamermuziekwerken

- Striijkkwartet nr. 2, 2015

     1 koorwerk

     1 werk voor zangstem en ensemble

     1 serie pianowerken

     3 werken voor een ander instrument solo

- Echo, 2017, voor hobo, geschreven voor Nicholas Daniel

- wideOPENwide, 2016, voor viool, geschreven voor violist Jennifer Koh 

www.seanshepherd.com

 

Januibe Tejera (*Salvador, Brazilië, 1979) komt uit een artistiek gezin. Hij studeerde compositie aan het  Conservatoire National de Musique Supérieure de Paris en aan het IRCAM in Parijs. Hij studeerde bij Gérard Pesson, Luis Naon, Yan Marezs, Flavio Oliveira en Tom Mays. Januibe Tejera was artistiek directeur van diverse festivals en muzikaal leider van verschillende vocale en instrumentale ensembles

Januibe Tejera componeerde

     7 werken voor grote ensembles

     11 kamermuziekwerken

     3 vocale werken

     6 werken voor een instrument solo

- Envol, voor harp, 2020

     4 elektro-akoestische werken

www.januibetejera.com

 

Nicola Termöhlen (*Oldenburg, Duitsland, 1979) speelt vanaf haar negende jaar blokfluit. Na haar studie blokfluit en muziektheorie aan Hogeschool voor de Kunsten in Bremen studeerde Nicola Termöhlen aan de Hogeschool voor Muziek en Theater in Hamburg hoofdvak blokfluit bij Peter Holtslag.
Compositie studeerde Nicola Termöhlen bij Theo Brandmüller en Hans-Jürgen von Bose.

Nicola Termöhlen componeerde

     2 orkestwerken

     1 werk voor blokfluitorkest

- Raindance,  2012

     4 werken voor koor met instrument(en) of orkest

     4 koorwerken a capella

     12 (series) kamermuziekwerken

- Eisvögel, fliegende Fische, Wanzenwanderung, voor blokfluitkwartet, 2004

     4 werken voor (zang)stem en piano of andere instrumenten
3 werken voor blokfluit solo

     1 serie orgelwerken

     1 serie pianowerken

     arrangementen

 

Ryan Wigglesworth (*1979, Yorkshire, Engeland) heeft gestudeerd aan Oxford University en de Guildhall School of Music and Drama. Van 2007-2009 was hij docent aan de Cambridge University en staflid van het Corpus Christi College.

Ryan Wigglesworth componeerde

     3 orkestwerken

- A First Book of Inventions, 2010

     1 werk voor kamerorkest

     1 vioolconcert

     1 werk voor zangstem (sopraan) en orkest.