Componisten

vanaf 1986

 

Alissa Firsova (*Moskou, 24 juli 1986) is de dochter van de componisten Elena Firsova en Dmitri Smirnov. Het gezin verhuisde in 1991 naar Groot-Brittannië.  Alissa studeerde op de Purcell School in Bushey, Zuid-Hertfordshire in 2004 af in piano en compositie en studeerde daarna tot 2009 piano aan de Royal Academy of Music in Londen en daarna nog directie bij Colin Metters. Alissa Firsova werkt als componist, pianiste en dirigent.

Alissa Firsova componeerde

     8 orkestwerken

     20 kamermuziekwerken

- Expressions,  opus 9, voor klarinet en piano, 2010

- Fantasy, opus 29, voor cello en piano, 2014

- Tennyson Fantasy, opus 36, voor strijkkwartet, 2016

     3 koorwerken

     3 (series) werken voor zangstem en piano

- Paradise Poems, opus 22, voor zangstem en piano, 2010

     4 pianowerken

- Bride of the Wind, opus 34, voor piano vierhandig, briljant, refelteert Kokoschka’s tragische liefde voor Alma Mahler-Schlinder

     2 werken voor een ander instrument solo

http://alissafirsova.com

 

Ólafur Arnalds (*Mosfellsbær, IJsland, 3 november 1986) leerde in zijn vroege kinderjaren al slagwerk, piano en andere instrumenten bespelen. Als jong speelde hij als drummer in hardcore punk- en heavy metalbands. Als snel toonde hij ook interesse in componeren. Als 18-jarige begon hij met een conservatoriumstudie muziektheorie en compositie, maar brak die al gauw af, omdat hij het allemaal te elitair klassiek vond. Tegenwoordig maakt Ólafur Arnalds muziek waarin hij strijkinstrumenten, piano, ambient en elektronische muziek mengt.

Ólafur Arnalds is de neef van zangeres en muzikante Ólöf Arnalds.

Ólafur Arnalds “componeerde”

     2 projecten

     1 ballet

- Dyad 1909, 2009, Choreografie Wayne McGregor geïnspireerd door Ernest Shackleton’s Nimrod expeditie naar de Zuidpool in 1909.

     8 CD’s

     3 filmscores     

     1 TVscore

Broadchurch, regie Chris Chibnall, 2012

 

Miho Hazama (*Tokio, Japan, 13 november 1986), begon op haar derde met keyboard spelen aan de Yamaha Music Foundation’s School. Aan het Kunitachi College of Music studeerde ze klassieke compositie bij Masakazu Natsuda en Kazunori Maruyama. Al tijdens haar studiejaren componeerde en arrangeede ze allerlei werken voor orkesten bands.

In 2010 verhuisde Miho Hazama naar New York City om jazzcompositie te studeren aan de Manhattan School of Music bij Jim McNeely, Maria Schneider en Vince Mendoza. In 2012 behaalde ze haar Masters en nam in juli haar eerste album Journey to Journey op.

In mei 2017 componeerde Miho Hazama voor het Siena Blaasorkest en in 2018 en 2019 bij het Orchestra Ensemble Kanazawa.

In Jjuni 2019 werd Miho Hazama chef-dirigent van de Deense Radiobigband. Ze is ook nog artistiek leider van de New York Jazzharmonic.

In august 2020 werd Miho Hazama vaste gastdirigent van het Metropool Orkest.

Miho Hazama woont ion New York, waar ze haar eigen band heeft: m_unit, een dertienkoppig ensemble met strijkkwartet

Miho Hazama componeerde

     4 theaterprodukties

     9 orkestwerken

- Splash the Colors, voor Jazzfilharmonisch orkest, geschreven voor het metropoolorkest

     10 werken voor harmonieorkest

     10 (series) (big)bandwerken

     12 kamermuziekwerken

     2 werken voor (zang)stem(men) en instrumenten

     1 werk voor altsaxofoon solo

     1 filmscore

     7 (series) arrangementen

 

Alexey Retinsky (*Simferopol, De Krim, Rusland? 14 november 1986) werd in een muzikaal gezin in Simferopol geboren. Alexey begon met het spelen op blaasinstrumenten. Hij slaagde op de muziekschool in hobo, saxofoon en trompet. Daarnaast begon hij compositie te studeren. Later studeerde hij compositie en elektro-akoestische compositie aan de Muziek Academie in Kiev en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich bij Bruno Karrer en German Toro-Pere. Tenslotte rondde hij zijn studies af aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Graz bij Beat Furrer. Vanaf 2020 woont en werkt hij afwisselend Wenen in Oostenrijk en Sint Petersburg in Rusland. Alexey Retinsky componeert, schildert, filmt en fotografeert. Hij is dus nogal bezig.

Alexey Retinsky componeerde

     1 opera

     4 theatermuziekwerken

     2 orkestwerken

     10 kamermuziekwerken

     2 koorwerken

     8 elektro-akoestische werken

 

Colin Benders, artiestennaam Kyteman (*Utrecht, 5 december 1986) is de zoon van een filosoof/estheticus en een Afro-Amerikaanse die elkaar leerden kennen in de kraak-/hippiescene van Utrecht. Colin Benders groeit op in de Utrechtse Sterrenwijk.

Op zijn 3e jaar kreeg Colin een trompet van zijn oom Jacky Terrasson, de halfbroer van zijn moeder, jazzpianist uit New York. Op zijn zesde - toen zijn voortanden gewisseld waren - mocht hij erop spelen. Zijn oom sleepte hem mee naar allerlei festivals zoals North Sea. Vanaf zijn achtste jaar studeert Colin Benders zang, muziektheorie, muziekgeschiedenis en solfège aan de Kathedrale Koorschool Utrecht. Hij was lang voorzanger van het kathedrale koor. Op zijn vijftiende stopte hij met zingen.

Na de basisschool ging Colin Benders hij naar de middelbare school voor Jonge Talenten verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij zich vooral toelegde op trompet onder leiding van Eric Vloeimans. Daarna volgde hij twee jaar het conservatorium en stopte toen met zijn opleiding.

Colin Benders verhuisde op 18-jarige leeftijd naar Utrecht-Overvecht¸ werkte drie jaar aan zijn debuutalbum "The Hermit Sessions", waarin hij alle partijen zelf inspeelde, leefde van de sessies en het rondtoeren met allerlei bands. In 2009 fundeerde hij zijn "Kyteman's HipHop Orchestra": 12 muzikanten en 10 rappers.

In 2012 vormde Kyteman het om tot het The Kyteman Orchestra, waarmee hij allerlei genres bestrijkt.

Kyteman produceerde

     4 albums

- The Hermit Sessions, zijn debuutalbum 20 februari 2009

nr. 7. Sorry, beeldschoon, is nu al een veelgespeelde klassieker

www.kyteman.com

 

Kathrin Angela Denner (*1986, Unterfranken, Beieren, Duitsland) studeerde trompet, directie, muziektheorie en compositie bij Theo Brandmüller aan de Muziekhogeschool Saar in Saarbrücken. Daarnaast volgde ze filosofie aan de Saarlandse Universiteit. Vanaf oktober 2012 studeerde ze compositie bij Wolfgang Rihm in Karlsruhe.

Kathrin Denner componeerde

     1 danstheaterwerk

     6 orkestwerken

- Lichtungen voor blokfluit en orkest, 2019, geschreven voor blokfluitiste Carolin Elena Fischer en de Junge Philharmonie Karlsruhe

     6 ensemblewerken

     17 kamermuziekwerken

     9 werken voor een instrument solo

     1 elektronisch werk 

www.kathrindenner.de

 

Daniel Kidane (*1986) begon op achtjarige leeftijd viool te studeren. Zijn eerste compositielessen kreeg Daniel Kidane aan de jeugdafdeling van het Royal College of Music bij Avril Anderson. Daarna studeerde Daniel Kidane aan het Conservatorium in Sint Petersburg bij  Sergey Slonimsky en aan het Royal Northern College of Music bij Gary Carpenter en David Horne.

Daniel Kidane componeerde

     balletten

     orkestwerken

     kamermuziekwerken,

- “Flux and Stasis”, piano trio

- Tourbillon van sopraanblokfluit en klavecimbel, 2014

     koorwerken

     werken voor een instrument solo

 

Morris Kliphuis (*1986) begon in de klassieke muziek op zijn achtste, maar kon het nooit laten om te improviseren. Na een jaar compositie te hebben gestudeerd in Den Haag volgde hij een opleiding jazzhoorn aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ferdinand Povel, Herman Jeurissen en Jasper Blom. In 2008 studeerde hij een semester lang aan het Purchase College, New York, bij Jon Faddis en jazzhoornist John Clark. Morris won de eerste prijs en de persprijs bij het Prinses Christina Concours 2006, en ontving de Keep an Eye Jazz Award 2009 voor beste solist.

Met Kapok, een trio met Timon Koomen (gitaar) en Remco Menting (drums), bracht hij in 2012 het debuutalbum Flatlands uit, een ontdekkingstocht door de mogelijkheden van deze ongebruikelijke bezetting.

Morris Kliphuis componeerde

     1 opera

- “2050”, 2013, libretto Annemarie Slotboom, gebaseerd op “De Achtbaan” van Belcampo 

     1 orkestwerk

     2 werken voor bigband

     1 werk voor blazersensemble

     1 werk voor strijkorkest

     5 kamermuziekwerken

- Space opera, 2012, voor strijktrio, geïnspireerd op sciencefictionklassiekers als Star Trek en Star Wars.

     1 werk voor piano solo

     2 (series) werken voor zangstem en orkest of instrumenten

- The secret diary of Nora Plain, liedcyclus, tekst Lucky Fonz III, 2018, voor sopraan, strijkkwartet en jazzdrummer. Het intieme verhaal van Nora Plain. Een persoonlijk en hartverscheurend relaas over de verhoudingen tussen maatschappij, paranoia en erotiek

     1 koorwerk

www.morriskliphuis.nl

 

Thierry Tidrow (Ottawa, Canada, 1986) begon als zanger in het Sint Matthëus Mannen en Jongenskoor aan het Centre d’Excellence Artistique van het De La Salle Gymnasium in Ottawa. Na het gymnasium studeerde Thierry Tidrow barokzang, muziektheorie en compositie aan de McGill Universiteit in Montréal. Toen hij daar zijn bachelor had afgerond, studeerde hij voor zijn master tot 2011 aan het conservatorium in Amsterdam bij Richard Ayres en Willem Jeths. Daarna deed hij nog een vervolgstudie aan de Hogeschool voor Muziek in Freiburg bij Brice Pauset.

Sinds 2014 woont en werkt Thierry Tidrow in Keulen (2016).

Thierry Tidrow componeerde

     3 theaterwerken

     5 werken voor groot ensemble

     7 kamermuziekwerken

     5 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     7 werken voor een instrument solo

www.thierrytidrow.com

 

Andreas Tsiartas (*Cyprus, 1986) studeerde aan de Hogeschool voor Muziek ‘Carl Maria von Weber’ in Dresden in Duitsland compositie bij Manos Tsangaris en Jörg Herchet. In juli 2023 promoveerde Andreas Tsiartas in compositie aan de Universiteit van New York onder leiding van Thomas Simaku. Op het moment werkt Andreas Tsiartas  als wetenschappelijk medewerker aan de kunstafdeling van de Europese Universiteit in Cyprus.

Andreas Tsiartas componeerde in elk geval

     4 theatermuziekwerken

     6 werken voor orkest of groot ensemble

     2 koorwerken

     14 kamermuziekwerken

     7 werken voor instrument of stem solo

- Lamento turco, voor sopraan solo, 2007, een hartekreet

     2 elektronische werken

www.andreastsiartas.net

 

 

Jasper Vanpaemel (*België, 1986) was al jong geïmponeerd door allerlei muzikale genres. Hij studeerde eerst piano, viool en slagwerk aan het conservatorium van Leuven. Van 2004 tot 2013 studeerde hij piano en composition bij Jan Michiels, Peter Swinnen en Franklin Gyselinck aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. In 2009 studeerde Jasper Vanpaemel daarnaast elektronische muziek en sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Richard Barrett en Kees Tazelaar.

Samen met Jasper Braet zoekt hij naar nieuwe wegen van dynamische en esthetische expressie en uitvoering. Als Jasper & Jasper geven ze voorstellingen in diverse Europese landen.

Jasper Vanpaemel heeft de leiding van een experimentele muziekgroep aan Muziekacademie De Vonk in Oud-Heverlee in België en een experimentele muziekgroep aan het SLAC, het Conservatorium van Leuven.

Jasper Vanpaemel ontwikkelde een softwareapplicatie voor computers en MIDI-keyboard om pianisten te leren klassieke leermoeilijkheden te overwinnen: Prima Piano.

Jasper Vanpaemel componeerde

     2 theatermuziekwerken

     4 orkestwerken, ook met elektronica

     15 kamermuziekwerken, ook met elektronica

- XYZ, 2019 voor op 3Dprinter gefabriceerde blokfluiten

     1 werken voor zangstem en instrumenten of elektronica

     10 werken voor een instrument solo, ook met elektronica 

www.jaspervanpaemel.be

 

Chris Williams (*Australië, 1986) studeerde compositie en directie aan het Conservatorium van Sydney en aan de Universiteit van Oxford bij Sir Peter Maxwell Davies, Nigel Butterley, Robert Saxton, Colin Bright, Rosalind Page, Elliott Gyger, Michael Smetanin, Paul Stanhope en James Ledger. In 2012 werkte hij onder instructie van Kaija Saariaho. In 2013 studeerde hij in Oxford af. Chris Williams werkt als componist en als dirigent. Op het moment (2020) woont hij in Londen.

Chris Williams componeerde

     19 theatermuziekwerken

     10 orkestwerken

     26 kamermuziekwerken

- Pass to us the cups with which sorrow is forgotten, voor basblokfluit en strijkkwartet, 2018

     17 vocale werken

     9 werken voor een instrument solo

http://chriswilliamscomposer.com

 

Jan Peter Teeuw (*5 juli 1987) kreeg vanaf zijn achtste jaar orgelles van Johan den Hoedt. Hij studeerde ook bij Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment (2015) is Jan Peter Teeuw organist in Ridderkerk (Ichthuskerk, Immanuëlkapel, Wilhelminakerk). Sinds mei 2013 dirigeert hij Chr. Jongerenkoor 'Rejoice' te Ridderkerk. In oktober 2013 is hij benoemd als dirigent van Christelijk Jongerenkoor 'Deum Fidentes' uit Polsbro. In het dagelijks leven is hij werkzaam in het onderwijs.

Jan Peter Teeuw componeerde

     12 banden orgelwerken

     7 banden werken voor orgel en fluit

     kamermuziekjwerken

- Vier seizoenen in Zuidplas,  voor orgel, slagwerken en kamerensemble

 

www.janpeterteeuw.nl

 

Raphael Benjamin Meyer (*Bazel, Zwitserland, oktober 1987) kreeg vanaf zijn zevende jaar slagwerk- en blokfluitles en daar kwam later piano- en dwarsfluitles bij. Van 2006 tot 2009 studeerde Raphael Bemjammin Meyer Schoolmuziek en blokfluit aan de Schola Cantorum Basiliensis. Hij werkt als componist, blokfluitist en dirigent. Aan geïnteresseerden geeft hij ook blokfluitles.

http://film-musik.ch componeerde

     6 theatermuziekwerken

     8 kamermuziekwerken

- Oriënt Express voor 5 blokfluiten en klavecimbel, Swing, jazz en moderne compositietechnieken

- Abire voor blokfluitkwartet

- Hymne, voor drie of zes blokfluiten of andere instrumenten, prachtige melodie

- Safari, für sechs wilde Blockflöten, 2017

     1 werk voor mechanisch klavier

     10 filmscores

     4 TV-scores

     6 TV-spots

     10 hoorspel en hoorboekprodukties

     32 soundtracks voor computergames en browsers

- Tangle Tower, 2020, gespeeld door het Budapest Art Orchestra met Raphael Benjamin Meyer zelf op blokfluit

http://film-musik.ch

 

Arend Gerds (*Groningen, 4 november 1987) studeerde van 2007 tot 2013 compositie aan het ArtEZ conservatorium bij Alex Manassen en aan de Montclair State University (VS) bij bij V.J. Manzo, Robert Aldridge en Ting Ho. Hij specialiseerde zich in muziektechnologie en het programmeren van audiosoftware.

Samen met medestudenten richtte hij in 2011 het Vers Ensemble op.
Arend Gerds is werkzaam als autonoom componist en docent. Hij doceert aan het ArtEZ conservatorium muziektheorie.

Arend Gerds componeerde

     2 danswerken

     4 werken  voor groot ensemble

     32 werken voor harmonieorkest, fanfare of brassband

- Echoes of Time, 2021, voor fanfare

     28 kamermuziekwerken

     1 koorwerk

     5 werken voor zangstem en instrument(en)

     5 werken voor een instrumetn solo, ook met elektronica

www.arendgerds.nl

 

Bianca Bongers (*Breda, 1987) studeerde cello aan het Codarts conservatorium in Rotterdam en daarna bij Monique Heidema aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daar behaalde zij haar master cello in 2014. Daarna studeerde Bianca Bongers nog compositie bij Wim Henderickx en Luc van Hove aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daar behaalde zij in 2017 de master compositie met de ‘grootste onderscheiding’. Als celliste speelde ze met ensembles als Insomnio, Lunatree en L’instant Donné. Bianca Bongers woont op het moment (2019) in Haarlem.

Bianca Bongers componeerde

     2 orkestwerken

     20 kamermuziekwerken

- Surrounded by Air – Appearance II voor fluit, hobo en piano, 2018, geschreven in opdracht van Triotique , nogal piep-knars-knor, moet dat nog?

- A jewel to the harp voor piccolo, basklarinet, harp & slagwerk, luchtig juweeltje, 2020  

     1 werk voor koor a capella

     3 werken voor zangstem(men) en instrumenten

     8 werken voor een instrument solo

- Three movements and a closing voor cello solo, 2013, boeiend

- Stars voor marimba solo, 2016, hier en daar klassiek klinkend

- Aardverschuivingen voor accordeon solo, 2016, somber 

http://biancabongers.nl

 

Francesco Ciurlo, (*Milaan, Italië, 1987) studeerde in 2012 af in psychologie met een scriptie over muzikale verwachting in auditieve waarneming. Daarna begon hij maar compositie te studeren aan aan het conservatorium van Milaan tot 2017 bij Giorgio Colombo Taccani en Gabriele Manca. Tenslotte studeerde hij met een beurs aan de Hogeschool voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Stuttgart bij Marco Stroppa. Hij volgde nog cursussen bij Salvatore Sciarrino, Luca Mosca, Philippe Leroux, Sydney Corbett, Mauro Lanza en Claudio Ambrosini.

Francesco Ciurlo componeerde

     1 opera

     2 orkestwerken

     4 ensemblewerken

- Verzweigungsmuster, voor 2 Paetzoldgrootbasblokfluiten, 2017

     9 kamermuziekwerken

     1 werken voor zangstemmen en instrumenten

     1 pianowerk

 

 

 

 

David Collier (*Ierland, 1987) studeerde voor ingenieur aan de Dublin Stadsuniversiteit en Muziek en Media Technologie aan het Trinity College in Dublin. Hij studeerde daar compositie bij Donnacha Dennehy en Linda Buckley. Hij was een van de oprichters en mededirecteur van het Dublin Laptop Orchestra. Op het moment (2016) studeert David Collier compositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Richard Ayres.

David Collier componeerde in elk geval

     theaterstukken met live electronica

     werken voor (groot) ensemble

- Smacht,  voor viool, basklarinet en laptoporkest, 2011

     werken voor slagwerkkwartet

     werken voor cello en tape 

 

Aftab Darvishi (*1987, Teheran, Iran) had als kind al belangstelling voor muziek. Op haar 5de kreeg Aftab Darvischi vioolles. Later ging ze ook de Kamancheh, een Iraans strijkinstrument en de piano bespelen. Vanaf haar 19de studeerde ze muziekuitvoering aan de Universiteit van Teheran bij Kiawasch Saheb Nassagh en Azin Movahed. Ze werkte in veel projecten samen met de theaterfaculteit van de Universiteit en wist met mede-artiesten muziek te combineren met animaties, theaterspelen, korte films en andere media-uitingen.

In 2010 verhuisde Aftab Darvischi naar Amsterdam, waar ze ging studeren aan het Conservatorium Van Amsterdam. Ook daar werkte ze nauw samen met regisseurs aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. In 2012 haalde haar master onder leiding van Jurre Haanstra.

Daarna studeerde ze nog compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Martijn Padding en Yannis Kyriakidesh, en Carnatische Muziek (= Zuid-Indiase klassieke muziek) aan het conservatorium van Amsterdam bij Rafael Reina. In 2015 studeerde ze in Den Haag af.

Aftab Darvishi componeerde

     1 opera

     2 theatermuziekwerken

     1 orkestwerk

     2 ensemblewerken

     7 kamermuziekwerken

     5 koorwerken

- HamZad, (Mijn Vriend), voor koor en instrumenten, waaronder Iraanse instrumenten

     7 werken voor zangstem(men)  en instrument(en), ensemble of orkest, ook met elektronica

     2 pianowerken

     1 elektronisch werk

     6 filmscores 

https://aftabdarvishi.com

 

Maarten ter Horst (*Eindhoven, 1987) is de zoon van een pianodocente. Hij begon op vierjarige leeftijd met vioolles bij Koen Rens. Vanaf zijn vijftiende componeerde Maarten ter Horst. Hij deed een voorbereidend jaar compositie op het conservatorium en besloot toen maar software ontwikkelaar te worden.

Maarten ter Horst componeerde:

      6 kamermuziekwerken

 - Strijkkwartet nr.1 in e kleine terts, 2017

 - Strijkkwartet nr.2 in Bes grote terts, 2017

 

Marco Mlynek (*1987) woont in Keulen. Hij is pianist en gitarist en heeft compositie en arrangeren gestudeerd aan het jazzconservatorium in Maastricht.

Marco Mlynek componeert

     6 theatermuziekwerken

     liederen

     2 filmscores

www.marcomlynek.de

 

Emre Sihan Kaleli (*Ankara, Turkije, 1987) studeerde in 2006 op piano af aan het Lyceum van het Staatsconservatorium van Antalya, Daarna verhuisde hij naar Tasjkent in Oezbekistan om compositie te studeren. In 2010 studeerde hij met lof aan het Staatsconservatorium van Uzbekistan af in compositie. Hij rondde zijn studies af in aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij tot 2012 studeerde bij Richard Ayres, Willem Jeths en Wim Henderickx. Van 2012 tot 2014 werkte hij als Assistent Artistiek Directeur van het Nieuw Ensemble in Amsterdam.
In de herfst van 2014 verhuisde Emre Sihan Kaleli naar Wenen, waar hij in 2015 en 2016 nog aan de Kunstuniversiteit van Graz studeerde bij Beat Furrer. Emre Sihan Kaleli  is 27 september 2014 getrouwd met componiste Aleksandra Bajde en woont op het moment (2023) nog steeds in Wenen.

Emre Sihan Kaleli componeerde in elk geval

     4 orkestwerken

     6 werken voor ensemble

     5 kamermuziekwerken

     1 werk voor zangstem en piano

https://emresihankaleli.com

 

 

Aart Strootman (*1987 kreeg tijdens zijn middelbare schooltijd lessen van Dick Hoogeveen en Jorge Oraison op het Rotterdams Conservatorium. Hierna vervolgde hij zijn studie in Tilburg bij Hein Sanderink waar hij zijn Bachelor of Music cum laude behaalde in 2008. Tijdens zijn Master volgde hij lessen bij onder andere Marlon Titre, Elliott Fisk en Scott Tennant en in 2010 behaalde hij het hoogst haalbare cijfer (10/10) op het Conservatorium Fontys & Zuyd. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde hij ondertussen musicologie.

Sinds 2009 doceert Aart Strootman muziekgeschiedenis, gevorderde solfège, analyse, filosofie en performance studies op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Hij is artistiek leider van het hedendaags muziekensemble F.C. Jongbloed. In 2012 richtte hij minimal-chamber-metal band TEMKO op. Daarnaast speelt hij nog vast of incidenteel bij een aantal andere ensembles.

Aart Strootman componeert en arrangeert veel muziek voor concerten die worden gegeven op zelfgemaakte instrumenten, gebouwd in uitgebreide samenwerking met andere componisten.

Aart Strootman componeerde in elk geval

     5 werken voor orkest en groot ensemble 

- Darkness rises, multimediaal werk, gecomponeerd voor de groep TEMKO, 2016, 2022 nieuwe versie, gaat over de Pioneer 10, een sateliet die in 1972 werd gelaceerd om onderzoek te doen naar Jupiter, en waarde NASA in 2001 weer contact mee kreeg. Uitgangspunt voor de compositie waren de laatste data die de satelliet op acht miljard kilometer van de aarde terugstuurde. Bewerkt voor TEMKO en orkest.

     7 werken voor groot ensemble 

     2 werken voor zangstem(men) en orkest

- Laatste woorden, Bosch Requiem, tekst Jan Rot, 2023

     22 kamermuziekwerken 

- Devine Hell, Tenebrae voor een nieuwgebouwde gigantische draailier en het Storioni Trio, 2016.

- Obscure Atlas SG-3, 2019, voor piano, cello en slagwerk, geïnspireerd op de ruïnes bij Zapolarny in Rusland e legendes van een Russisch aardrijkskindig experiment uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Ook gerrangeerd met orkestbegeleiding  

- Sea Level, voor klein einemble, 2022, geschreven vioor het ensemble Black Pencil

     3 werken voor koor en instrumenten

     7 werken voor een instrument solo

- Shattered Canon No. 2, voor cello en elektronica, 2021  

http://aartstrootman.com

 

Peter Vigh (*Den Haag,  1987) speelde vanaf zijn 9de jaar saxofoon en componeerde  vanaf zijn 15de. Peter Vigh studeerde saxofoon bij Jean Pennings (Tilburg), Jean-Denis Michat (Lyon) en Arno Bornkamp (Amsterdam). Hij studeerde compositie bij Willem Jeths (Tilburg), Fabio Nieder (Amsterdam) en Klaas de Vries. Peter is altsaxofonist van het Berlage Saxophone Quartet en vormt een duo met pianist Tobias Borsboom (Duo Borsboom en Vigh).

Peter Vigh componeerde

     12 werken voor orkest of groot ensemble 

     8 kamermuziekwerken

- Eerste Strijkkwartet, 2019

     2 werk voor koor met (solist) en instrumenten

- Totaliter Aliter voor vrouwenkoor, blokfluit, panfluit, altviool, accordeon en slagwerk

     2 werken voor koor a capella

     2 werk voor (zang)stem en instrumenten

- Zeven jaar en drie weken – de vlucht van Leo en Bella Adler. voor saxofoonkwartet en verteller, 2022  

     3 werken voor instrument of zangstem solo

- Perpetuum Mobile, 2014, voor piano solo, geschreven voor Tobias Borsboom

     16 arrangementen

www.petervigh.com

 

Jules Matton, (*Parijs, Frankrijk, 1 maart 1988) is de zoon van kunstenaar Charles Matton en schrijver Sylvie Matton, zijn broer is regisseur Léonard Matton. Jules Matton studeerde tot 2007 piano aan de Russische school bij Valery Sigalevich. Daarna studeerde hij tot 2010 compositie, harmonie, contrapunt en orkestratie en ook nog filosofie aan het Katholiek Instituut van Parijs. Tenslotte studeerde hij aan de Juilliard School in New York, waar hij in 2013 afstudeerde.

Jules Matton componeerde

     1 opera

     kamermuziekwerken

- Detail, 2022, voor klavecimbel en cello, spannend  

     liederen

     filmscores

 

Thomas Arthur Beijer (*Haarlem, 4 juli 1988) begon met pianospelen bij Loes Geusebroek toen hij acht jaar was. Vanaf zijn 11de volgde Thomas Beijer lessen muziektheorie en muziekgeschiedenis bij Martin Kloos. In 2002 kreeg hij in de jong-talentklas van het Conservatorium van Amsterdam (Sweelinck Academie) les van Marjes Benoist.

Vanaf zijn 16de studeerde Thomas Beijer bij Jan Wijn aan Conservatorium van Amsterdam, waar hij in mei 2009 cum laude afstudeerde. In 2011 sloot hij zijn masterstudie met de hoogste onderscheiding af. HIj werkt als pianist, componist, schrijver, tekenaar, animator en tilmscriptauteur.  Thomas Beijer woont in Amsterdam.

Thomas Beijer componeerde

     1 theatermuziekwerk

- Muziek bij kindertheater Puk van de Petteflet, tekst Annie MG. Schmidt

     4 orkestwerken

- Jazzvioolconcert, 2021, geschreven voor Julia Philippens

- Wals voor orkest, 2023

     5 kamermuziekwerken

- Stardust, pianokwartet, 2009

- Quatuor pour le Tombeau de FM voor viool, altviool en twee celli, 2011

- Motion Games, voor viool en piano, 2013

- Sonate, 2023, voor viool en piano, geschreven voor Simone Lamsma

     5 (series) liederen

- Ik heb de winter liefgehad, liedcyclus van drie liederen voor sopraan en piano op gedichten van Jan Wolkers ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de schrijver, 2006

- Najaar voor sopraan en piano, tekst Jan Wolkers, 2006.

- A Lock without a Key, vijfdelige liedcyclus, 2020, geïnspireerd door de corona-epidemie en geschrevene voor sopraan Laetitia Gerards.

- Onbestemde aarde, 2023, cyclus van Sloveense liederen

     4 pianowerken

- Ballade, 2011, voor twee piano,s, geschreven voor Lestari Scholtes en Gwylin Janssens

- Poema del Cante Jondo – Fantasie over Flamenco Ritmes, 2012; 5-delig werk, waarvan de titel is ontleend aan een dichtbundel van Federico García Lorca,

- derde deel van Beethovens sonate nr. 32 in c klein, opus 111, 2020, Schrijver Peter Buwalda laat in zijn roman Otmars zonen de partituur van het verloren middendeel opduiken. Op verzoek van de schrijver componeerde het fictieve ontbrekende middendeel en ook maar meteen een bescheiden slotdeel erbij 

     1 werk voor twee piano’s

     1 werk voor violoncello solo.

     7 arrangementen en transcripties

www.thomasbeijer.com

 

Mark Simpson (*Liverpool, Groot-Brittanië, 26 september 1988) ging naar de King David High School in Liverpool en stapte daarna de jeugdafdeling van het Royal Northern College of Music in Manchester binnen, waar hij klarinet studeerde bij Nicholas Cox en compositie bij Gary Carpenter. Daarna studeerde hij van 2008 tot 2011 aan het St. Catherine’s College van de Universiteit van Oxford. Tenslotte studeere hij aan de Guildhall School voor Muziek en Drama compositie bij Julian Anderson en privé klarinet bij Mark van de Wiel.

Mark Simpson was tijdens zijn schooltijd eerste klarinettist bij het Nationaal Jeugdorkest van Groot-Brittannië. Mark Simpson treedt op het moment (2021) wereldwijs op als solist en kamermuzikant en is stevig betrokken bij de uitvoering van eigentijdse muziek

Mark Simpson componeerde

     1 opera

- Pleasure,  2016

     3 concerten

- Vioolconcert, 2021, vijfdelig, vijfkamp op viool

     5 andere orkestwerken

     4 koorwerken

- Ave Maria, voor gemengd koor a capella, fikse dissonanten

     14 kamermuziekwerken

- Geysir, voor 13 blazers en contrabas, 2013

- Nachtstück,  voor hoorn en piano, 2021

     5 werken voor een instrument solo 

https://marksimpsonmusic.com

 

Sofia Avramidou (*Thessaloniki, Griekenland 1988) studeerde piano, harmonieleer en contrapunt aan het Conservatorium van Tessaloniki. Daarna studeerde ze van 2010 tot 2014 aan de Aristoteles Universiteit in Thessaloniki bij Christos Samaras compositie. Ze slaagde zowel voor haar bachelor als voor haar master summa cum laude. Ze studeerde tenslotte nog compositie bij Ivan Fedele aan de Accademia Nazionale di Santa Cecilia in Rome waar ze ook summa cum laude slaagde.
In 2017 studeerde ze nog elektro-akoestische compositie aan het conservatorium van Boulogne-Billancourt Conservatory in 1019 en 2020 nam ze deel aan IRCAM’s compositie en computermuziekcurus in Parijs.

Sofia Avramidou componeerde

     1 installatie

     1 opera

     7 werken voor orkest of groot ensemble

     2 werken voor kinderkoor en orkest

     12 kamermuziekwerken

     1 werk voor sopraan en instrumenten

     9 werken voor een instrument of zanger solo

- Entre les miroirs, 1923,  

     3 elektronische werken

     1 filmscore

 

Mathias Coppens (*België, 1988) studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen piano bij Levente Kende, orgel bij Joris Verdin en compositie bij Wim Henderickx. Na zijn afstuderen daar in 2012 studeerde hij verder aan het conservatorium van Amsterdam bij Wim Henderickx en Willem Jeths en tenslotte aan de Universiteit van Zuid-Californië bij Bruce Broughton en Christopher Young.
Mathias Coppens ontwikkelde zich als concertpianist en componist. Op het moment woont hij in Los Angeles in California. Hij is de pianist en artistiek leider van ensemble de Compagnie en medeoprichter van Tetragonist.

Mathias Coppens componeerde

     2 orkestwerken

     6 kamermuziekwerken

- pianotrio,  opus 20, voor saxofoon, viool en piano, 2020

     2 series liederen

     25 filmscores 

www.mathiascoppens.com

 

David Désilets (*Sante Catherine, bij Montreal, Canada, 1988) was al jong geïnteresseerd in muziek en improviseerde als kind snel aan op de piano en componeerde korte stukjes. David Désilets studeerde trombone bij Robert Ellis en compositie bij Michel Tétreault aan de Cégep in St-Laurent en aan de Universiteit van Montréal, vervolgens aan het Conservatoire national supérieur musique et danse in Montréal en rondde tenslotte zijn compositiestudie af bij  Alan Belkin aan de Universiteit van Montréal.

David Désilets componeerde

     4 orkestwerken

     3 koorwerken voor koor a cappella of met instrumenten

     1 kamermuziekwerk

- À deux pas du sol, voor 5 blokfluiten, 2010, uitgesproken spannend werk.

     2 werken voor zangstem en instrument(en)

     1 werk voor zangstem en orkest

     1 werk voor trombone solo

     1 elektronisch werk

www.daviddesilets.com

 

Sauli Zinovjev (*Lahti, Finland, 1988) begon als gitarist in een rockband. Op zijn zestiende hoorde hij pianist Gyögy Cziffra Liszt spelen en daar was hij helemaal ondersteboven van. Sauli Zinovjev studeerde piano aan het Conservatorium van Lahti en van 2010 tot 2015 compositie aan de Sibelius Academie bij Tapio Nevanlinna. Ondertussen studeerde hij in 2013 en 2014 ook nog aan de Hogelschool voor Muziek in Karlsruhe Wolfgang Rihm. Sauli Zinovjev is getrouwd met pianiste Hanna-Mari Zinovjev.

Sauli Zinovjev componeerde

     4 concerten

     8 andere orkestwerken

- Batteria,  2016. Ferme kerkklokachtige akkoorden, veel koper en slagwerk. 

     9 kamermuziekwerken

     1 werk voor zangstem en piano 

www.saulizinovjev.com

 

 

 

 

Freya Waley-Cohen (*Londen, Groot-Brittanië, 20 februari 1989) groeide op in een artistieke familie. Zij is de dochter van de Engelse theatermanager en producent Stephen Waley-Cohen en de Amerikaanse beeldhouwster Josie Spencer. Haar zus is violiste Tamsin Waley-Cohen. Freya begon op haar derde viool te spelen en op haar elfde met een compositiestudie aan de Walden School in New Hampshire, Verenigde Staten, vlak bij het huis van haar stiefgrootmoeder. Eenmaal student op Cambridge studeerde ze bij Giles Swayne en daarna bij Simon Bainbridge en Oliver Knussen aan de Royal Academy of Music in Londen. Freya Waley-Cohen is artistiek directeur van Listenpony, een concertserie met klassieke, folk, jazz en popmuziek, die ze in 2012 opzette met William Marsey en Josephine Stephenson. In 2020, tijdens de Coronalockdown, richtte Freya met George Fu and Tamsin Waley-Cohen Living Room Live op, een online concertserie met live-stream muziek van muzikanten over de hele wereld. Freya Waley-Cohen woont momenteel (2020) in Londen.

Freya Waley-Cohen componeerde

     10 orkestwerken

     11 werken voor groot ensemble

     32 kamermuziekwerken

     5 koorwerken

     9 (series) werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     15 werken voor een instrument solo

- Caffeine, voor blokfluit, 2019, geschreven voor Tabea Debus 

- Amulet, 2021

www.freyawaleycohen.com

 

Benjamin Attahir (*Toulouse, Frankrijk, 25 februari 1989) studeerde aan het Conservatorium van Toulouse, aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Paris bij en aan het Conservatoire de Paris compositie bij Édith Canat de Chizy, Marc-André Dalbavie, Gérard Pesson en Pierre Boulez en viool bij Ami Flammer.

Benjamin Attahir werkt als componist, violist en dirigent.

Benjamin Attahir componeerde

     2 opera’s

     3 werken voor marionettentheater

     7 werken voor orkest of groot ensemble

- Adh dhohr, 2017,  Concerto voor serpent (middeleeuws blaasinstrument) en orkest, sfeervolle muziek met oriëntaalse kleuren

     8 kamermuziekwerken

- Al' Asr, 2018, voor strijkkwartet, genoemd naar een soera uit de Koran

     14 pianowerken

     4 kwerken voor een instument solo

- De l'obscurity II, voor harp , 2012,

 

 

Anne-Maartje Lemereis (*Amsterdam, 12 april 1989) schreef haar eerste liedje toen ze vier jaar oud was en is er daarna nooit meer mee opgehouden. Op haar 11e speelde ze met het Nederlands Blazers Ensemble haar compositie ‘Boris’ in het Concertgebouw in Amsterdam bij het Nieuwjaarsconcert. Aan het conservatorium van Utrecht studeerde ze aanvankelijk vanaf 2009 klassiek piano, maar maakte al gauw de overstap naar compositie, waarin ze in 2016 afstudeerde. Anne-Maartje Lemereis richtte samen met componist Remy Alexander Stichting In de Knop op, een stichting die zich inzet voor compositieonderwijs aan kinderen en jongeren door het hele land én jonge makers ondersteunt in het maken van eigen werk.

In 2015 startte Anne-Maartje een wijkorkest in de Amersfoortse wijk Liendert: het Lienderts Orkest, uitgegroeid tot een solide culturele vereniging in Liendert. Anne-Maartje Lemereis werd in 2022 de  eerste stadscomponist van Goes. Anne-Maartje Lemereis was in 1924 en 1925 Componist des Vaderlands

Anne-Maartje Lemereis  componeerde

     1 orkestwerk

     1 werk voor koor en orkest

     1 koorwerk a capella

     6 andere vocale werken

     5 (series) kamermuziekwerken

     6 (series) pianowerken 

 

Joel Robert Rust (*Groot- Brittanië, 4 augustus 1989) studeerde aan het Emmanuel College, Cambridge compositie bij Robin Holloway en aan de Guildhall School of Music and Drama bij Julian Anderson. Op het moment (2015) doet hij een doctoraal studie aan de Universiteit van New York

Joel Rust componeerde

     1 kameropera

     1 werk voor groot ensemble

     2 koorwerken of werken voor zangers a cappella

- sunt etenim pennae volucres mihi, voor 3 sopranen en 3 mezzosopranen, tekst uit Boethius’ Consolatio Philosophiae (Over de vertroosting van de wijsbegeerte), omstreeks 524, in opdracht van renaissancegroep Discantus;

     4 zangstem(men) en orkest of instrumenten

     3 kamermuziekwerken

     1 electro-akoestisch werk

www.joelrust.com

 

Benjamien Lycke (*Brugge, België, 2 september 1989) begon op de Middelbare Brugse Steinerschool al met compositielessen bij David Anne. Op 18-jarige leeftijd werd zijn eerste volledige musical Le Piédestal uitgevoerd. Op dat moment studeerde hij piano, orgel, zang en harmonieleer aan het Stedelijk Conservatorium Brugge. Benjamien Lycke studeerde daarna van 2008 tot 2013 compositie bij Lucien Posman aan de Hogeschool Gent Conservatorium, in 2013 en 2014 muziekpedagogiek aan de Universiteit van Gent, en van 2014 tot 2016 compositie filmmuziek bij Joseph Horovitz aan het Royal College of Music in Londen. Hij richtte een vereniging zonder winstoogmerk synArt op om zijn projecten te kunnen stroomlijnen.

Benjamien Lycke componeerde

     muziektheaterprodukties

     2 opera’s

     2 musicals

     1 cantate

     1 oorlogsrequiem

     orkestwerken

     koorwerken

     kamermuziekwerken

- Après l’orage,  2017 voor viool, piano en saxofoon, geschreven voor het Kugoni trio

- Drie reeën voor fluit, hobo en piano, 2018, geschreven voor Triotique

     filmscores

     gamemuziek

www.benjamien.be

 

Javier Martínez Campos (*Valencia, Spanje, december 1989), begon zijn muziekstudie op zijn vierde aan de CEDAM Academy in Madrid en daarna aan het Conservatorio Profesional de Música in Getafe, een voorstad van Madrid bij de Getafe cello bij Maria Nieves Collado. Vevolgens studeerde hij tot 2011 aan het Real Conservatorio Superior de Música in Madrid cello bij Iagoba Fanlo en compositie bij Juan Medina, Aldemaro Romero, Manuel Seco, Zulema de la Cruz, Bruno Dozza, Eduardo Armenteros en Alberto Carretero. Van 2005 tot 2011 studeerde hij ook nog cello bij Miguel Jiménez, eerste cellist van het Nationaal Spaans Orkest. Tenslotte studeerde hij af op cello aan de Robert Schumann Hogeschool in Düsseldorf bij Gregor Horsch en aan de Classe d’Excellence de Violoncelle” – Foundation Louis Vuitton bij Gautier Capucon.

Als cellist speelde en speelt Javier Martínez Campos zowel als orkestlid als solist in talloze orkesten. Op het moment (2021) is hij lid van het Orquesta y Coro Nacionales de España (OCNE) en componist en speler bij het Soinuaren Bidaia ensemble. Hij is ook nog bezig met een promotieonderzoek..

Javier Martínez Campos componeerde

     7 orkestwerken

     11 werken voor harmonieorkest

     26 kamermuziekwerken

- Fantaisie pour la Classe d'Excellence, 2015, voor 7 cello's

- sonate voor cello en piano, 2016

     8 koorwerken a capella of met piano

     11 werken voor een instrument solo

- Ambre cello, voor cello solo, 2020, oriëntaals

     2 filmscores

     1 werk voor fagot en elektronica  

www.javiermartinezcampos.com

 

Jonathan Bingham (*Verenigde Staten 1989) studeerde compositie aan de Howard Universiteit bij Anthony Randolph en aan de Universiteit van New York bij Justin Dello Joio. Hij is de oprichter van Cool Story, een opname en produktielabel voor opnamen van minder bekend werk. Jonathan Bingham woont in Southhampton, New Yersey. Behalve van muziek houdt hij van sport

Jonathan Bingham componeerde

     8 werken voor orkest of groot ensemble

- Deified, voor koperensemble

     10 kamermuziekwerken

     14 filmscores

     reclametunes

https://www.jonathanbingham.xyz

 

Desmond Clarke (*Manchester, Engeland, 1989) studeerde aan de Universiteit van York van 2007 tot 2016 onder meer compositie bij Martin Suckling en volgde daarnaast lessen en masterclasses bij Chaya Czernowin, Marc Sabat, Christopher Theofanidis, Thomas Simaku, Mario Garuti en Unsuk Chin. Hij is altijd geïnteresseerd geweest in natuur- en wiskunde en focust zich ook in de muziek op  wiskundige en algoritmische processen. Hij is oprichter en medewerken van het collective O S C ~, dat zich bezighoudt met de realisatie van grootschalige geïmproviseerde werken. De optredens van de geimproviseerde megastructuren duren 6 tot 24 uur duurden. Desmond Clarke werkt als dirigent, hoboïst, elektronisch muzikant, componist, privédocent en muziekgraveur.

Desmond Clarke componeerde

     9 werken voor orkest of groot ensemble

     25 kamermuziekwerken

     10 werken voor instrument solo, meestal met eletronica

- Recordari, 2017 voor geprepareerde altblokfluit, drie renaisscanceblokfluiten en live electronics, geschreven voor en in samenwerking met Carmen Troncoso

- Oiseaux Métamorphique, 2017, voor geprepareerde harmonische altblokfluit met E-voet en live electronics, maakt deel uit van het bovengenoemde Recordari

www.desmondclarke.com

 

Martyna Kosecka (*Gdynia, Polen, 1989) studeerde piano bij Julita Książkowska aan de Muziekhogeschool van Gdynia. Daarna studeerde ze compositie bij Krzysztof Meyer en orkestdirectie Rafał Jacek Delekta aan de muziekacademie van Krakóv en tenslotte orkestdirectie bij Szymon Bywalec aan de muziekacademie van Katowice.

Ze bouwde een carrière op als dirigent en componist.
Vanaf 2012 is ze lid van Youth Circle, een vereniging van jonge componisten naast de Poolse componisten vereniging.

In 2013 richtte ze samen mer de Iraanse componist Idin Samimi Mofakham het Spectro Centrum voor Nieuwe Muziek op met als doel het geven van workshops in het kader van Nieuwe Muziek en het organiseren van concerten. Een en ander leidde tot het Eerste Internationale Contemporary Music Festival in Teheran.

Martyna Kosecka componeerde

     1 opera

     2 theatermuziekwerken

     3 orkestwerken

     17 kamermuziekwerken, ook met elektronica

     6 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     3 pianowerken

     2 werken voor een ander solo-instrument

www.martynakosecka.com

 

Ellis Ludwig-Leone (*Rhode Island, Verenigde Staten, 1989) groeide op in landelijk Massachusetts. Nadat hij in 2011 afstudeerde aan de Yale Universiteit werkte hij als muziekassistent voor componist Nico Muhly. Hij is songwriter en bandleider van de band San Fermin in Brooklyn. Ellis Ludwig-Leone woont en werkt in Prospect Heights, Brooklyn.

Ellis Ludwig-Leone componeerde

     2 theatermuziekwerken

- American Music, 2015, musical, libretto Jane Mendelsohn

     6 balletten,

- Common Ground, 2015, choreograaf Troy Schumacher,

     4 orkestwerken

     9 kamermuziekwerken

     3 koorwerken

     1 liedcyclus

     4  werken voor een solo-instrument

- Night loops,  voor harp, looperpedaal en elektronica

     4 werken voor zijn band San Fermin

www.ellisludwigleone.com

 

Carlijn Metselaar (*Nederland, 1989) studeerde piano, compositie en koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht en musicologie aan de Universiteit van Utrecht. In 2017 studeerde ze in composite af aan het Royal Welsh College of Music and Drama in Cardiff bij Lynne Plowman. In 2021 promoveerde ze aan de Universiteit van Cardiff. Carlijn Metselaar doceerde privé en aan middelbare scholen muziek in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk. Op het moment (2023) doceert ze aan de Steiner School in Edinburgh. Carlijn Metselaar woont in Edinburgh.

Carlijn Metselaar componeerde

     3 opera’s

     orkestwerken

- The Muscle that Raises the Wing, 2023, geschreven voor het Concertgebouworkest

     koorwerken

     kamermuziekwerken

     liederen

     werken voor een instrument solo

www.carlijnmetselaar.com

 

Gareth Moorcraft (*Cowbridge, Wales, Groot-Brittannië, 1990) studeerde compositie bij Robert Saxton aan het Worcester College in Oxford en daarna bij Gary Carpenter en David Sawer aan de Royal Academy of Music in London). Hij promoveerde in 2019, en is op het moment (2020) docent en onderzoeker aan de de Royal Academy of Music in London. Gareth Moorcraft houdt zich op in Londen en Zuid Wales.

Gareth Moorcraft componeerde

     3 installaties

     1 danswerk

     6 werken voor orkest voor groot ensemble

     5 kamermuziekwerken

     1 koorwerk

     4 werken voor een instrument solo

- Diaries of the Early Worm, voor altblokfluit, 2019

     1 filmscore 

www.garethmoorcraft.com

 

Bram Kortekaas (*Amsterdam, 1989) studeerde compositie bij Willem Jeths en Wim Henderickx aan het Conservatorium van Amsterdam, en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Kopenhagen. Bram Kortekaas won de eerste prijs in de Euregio Jeugdorkest Compositiewedstrijd 2015 met The Pillars of Creation.
De laatste tijd is Bram Kortekaas ook als dirigent bezig. Hij studeerde daarvoor bij Daan Admiraal. Hij is vanaf september 2016 dirigent van het nieuw opgerichte orkest Plenum in Kopenhagen.

Bram Kortekaas componeerde

     10 orkestwerken

     9 kamermuziekwerken

     1 werk voor koor en orkest

     4 werken voor zangstem en instrumenten 

- Notenkrakers' notulen, voor sopraan en orkest

www.bramkortekaas.com

 

Samuel Penderbayne (*Canberra, Australië, 1989) studeerde aan het Conservatorium van Sydney zang bij Anke Hoeppner, directie bij Anthony Clarke en compositie bij Michael Smetanin en Matthew Hindson. Hij studeerde daar in 2011 cum laude af. Van 2012 tot 2014 studeerde hij aan de hogeschool voor muziek en theater in Hamburg compositie bij Moritz Eggert. Behalve met componeren houdt Samuel Penderbayne zich bezig als tenorzanger, dirigent en elektronica vormgeven als muzikant. Hij woont en leeft momenteel in Hamburg.

Samuel Penderbayne componeerde

     1 opera

     1 experimentele musical

     5 dansmuziekwerken

     orkestwerken

     kamermuziekwerken

- Shameless, 2018 voor piano en slagwerk

     7 filmscores

www.samuelpenderbayne.com

 

Alessio Pianelli (*Sicilië, Italië, 1989) komt uit een muzikantenfamilie. Vanaf zijn tiende studeerde hij cello, nadat hij met zijn vader al met piano bezig was geweest. Alessio Pianelli studeerde in Palermo aan de muziekhogeschool Vincenzo Bellini bij Giovanni Sollima en aan de hogeschool voor muziek in Basel bij Thomas Demenga. Alessio Pianelli speelt op een Evasio Emilio Guerra cello uit 1921. Alessio Pianelli speelt cello als solist en in velerlei ensembles en componeert. In 2019 vormde hij in Rome het Avos Kamerorkest.

Alessio Pianelli componeerde

     3 werken voor orkest of groot ensemble

- Variations on a Sicilian Folk Theme,  voor cello en orkest, 2021

     7 kamermuziekwerken

- Sulla Quarta, voor twee cello’s, 2014

     3 werken voor cello solo

     2 werken voor een ander instrument solo 

www.alessiopianelli.com

 

Heather Pinkham (*Californië, Verenigde Staten, 1989) speelde vanaf haar vijfde piano en begeleidde als pianist al van alles en nog wat op de middelbare school.. Ze studeerde aan de Universiteit van Californië in  Berkeley piano bij Jacqueline Chew en Debora Petrina en musicologie bij Richard Taruskin en Nicholas Mathew. Daarna studeerde ze twee jaar privé bij pianist Diane Hidy, en een jaar Italiaans aan de Universiteit van Padua in Italië. Ondertussen speelde ze bij verschillende koren en ensembles in de omgeving van de San Franscisco Bay en was ze repetitor en orkestpianist en -organist bij het Berkeley Community Chorus & Orchestra, waarmee ze in 2013 door Oost-Europa toerde. Tenslotte vertrok Heather Pinkham naar Nederland, waar ze cognitieve musicologie aan de Universiteit van Amsterdam studeerde. Nadat ze daar in 2015 afstudeerde, studeerde ze nog compositie bij Anthony Fiumara aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.

Heather Pinkham woont en werkt als pianist, componist en musicoloog in Amsterdam. Ze geeft sinds 2014 les en heeft een aantal privéleerlingen.

Heather Pinkham componeerde

     2 opera’s

     2 orkestweken

     5 werken voor zangstem en instrument

     6 pianowerken

- Diamonds in the Mud, 2017

     3 werken voor een ander instrument solo 

https://heatherpinkham.com

 

Corné Roos (*Amsterdam, 1989) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Yannis Kyriakides, Calliope Tsoupaki en Gilius van Bergeijk. Momenteel (2016) studeert hij nog compositie bij Markus Hechtle aan de Academie voor Muziek en Dans in Keulen. Corné Roos speelt en improviseert in verschillende ensembles op  basgitaar en contrabas.

Corné Roos componeerde

     8 werken voor groot ensemble of orkest

     11 kamermuziekwerken

     7 werken voor (zang)stem en instrument(en)

     4 pianowerken

     1 werk voor draaiorgel (mechanisch orgel)

- Stilzwijgen van het Mechaniek, 2013

 

Duncan Ward (Kent, Engeland, 1989) werd geboren in een niet-muzikale familie. Hij had al vroeg interesse in muziek en begon al gauw zelf piano en hoorn te spelen, veel te luisteren, te componeren en te dirigeren. Op zijn dertiende componeerde hij al een volledige musical voor de school waar hij op zat. Als lid van het Nationaal Jeugdorkest studeerde hij directie bij Andrew Morley en daarnaast hoorn, piano en compositie aan de Universiteit van Manchester en het Royal Northern College of Music. Van 2012 tot 2014 studeerde hij directie aan de Academie van het Berlijns Philharmonisch Orkest. Inmiddels is hij één van de meest veelzijdige dirigenten van zijn generatie met een indrukwekkend CV. Op het moment (2022) is Duncan Ward dirigent van Philharmonie Zuidnederland.

Duncan Ward componeerde

     7 orkestwerken

- Fumes, 2010, psychedelisch verslag over de overweldigende indruk die Californië op hem maakte

     3 kamermuziekwerken

     1 werk met stemmen en instrumenten 

www.duncan-ward.co.uk

 

 

Meriç Artaç (*Istanboel, Turkije, 1990) begon op haar vijfde jaar met haar muziekstudie aan het Staats Conservatorium van de Universiteit van Istanboel. ze studeerde daar op haar 18de af. Daarna studeerde Meriç Artaç compositie aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam bij Peter-Jan Wagemans en René Uijlenhoet. Ze behaalde haar master cum laude in 2015. Ze riepo meteen maar haar eigen productiemaatschappij in het leven: Meriç Artaç Productions Vanaf 2016 is zij artistiek leider van het AKOM Ensemble in Rotterdam, dat werk van jonge componisten uitvoert en tegelijkertijd probeert een nieuw publiek voor eigentijdse gecomponeerde muziek aan te boren. Meriç Artaç werkte als componist ook samen met het ASKO/Schönberg Ensemble en het Doelen Ensemble.

Meriç Artaç zoekt verbinding met andere kunstvormen zoals dans, film en theater. Ze is actief als organisator, geeft pianoles en leidt koren en muziekworkshops. Meriç Artaç is vanaf 2018 docent compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en het Conservatorium van Rotterdam.

Meriç Artaç componeerde

     10 opera’s en rmuziektheaterprodukties

     14 andere werken

- Prologue Lullaby, 2021, tekst dichter Julia-Beth Harris, voor 2 sopranen, koor en barokorkest, voorspel voor Dido en Aeneas van Henry Purcell

- Holy Slime, 2022, voor het ensemble Pynarello

- Aardzee, 2023, voor het ensemble Black Pencil

 

Christiaan Richter (*Utrecht, 26 maart 1990) begon op 7-jarige leeftijd piano te spelen en al gauw ook te componeren. In 2001 speelde hij met het Nederlands Blazers Ensemble zijn compositie "Tree's" in het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw, dat live op televisie uitgezonden werd en in 2003 en 2007 won hij de 1e prijs op het Prinses Chistina Compositie Concours.

Christiaan Richter studeerde van 2004 – 2008  compositie bij Henk Alkema, verbonden aan de jongtalentklas van het conservatorium in Utrecht. Daarna studeerde hij bij Calliope Tsoupaki (2008-2010),  Martijn Padding en Diderik Wagenaar aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Christiaan Richter componeerde (2014)

     4 werken voor orkest

     1 werk voor brassband

     2 werken voor zangstem(men) en orkest

     24 kamermuziekwerken

     4 koorwerken

     6 werken voor stemmen en piano of instrumenten

- Unable voor sopraan en ensemble, CR 70, 2011

     30 werken voor piano (solo, tweehandig, 4 piano’s)

     4 werken voor een ander soloinstrument

 

Erik Desimpelaere (*Kortrijk, België, 28 juni 1990) studeerde bij het Deeltijds Kunstonderwijs aan de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans piano bij Lieve Clement, muziektheorie, muziekgeschiedenis en jazz. Aan de SAMW in Waregem studeerde hij dwarsfluit bij Veerle Secember. Aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel studeerde Erik Desimpelaere piano bij Piet Kuijken en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen compositie bij Wim Henderickx en Luc Van Hove. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde hij orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Lucas Vis.

Sinds september 2015 is Erik Desimpelaere dirigent van het Kortrijks Symfonisch Orkest.

Erik Desimpelaere componeerde

     1 theatermuziekwerk

     4 pianowerken

     14 kamermuziekwerken

- Magehom, voor 2 piccolo's en piano, 2016

- Ter nagedachtenis aan de liefde, 2017, voor viool, piano en saxofoon, geschreven voor het Kugoni trio

     9 werken voor groot ensemble of orkest

     3 werken voor zangstem en instrument(en)

     1 koorwerk a capella

     1 klavecimbelwerk

     1 elektronisch werk

 

Camille Pépin (*Amiens, Frankrijk, 17 november 1990) ontwikkelde door balletles belangstelling voor klassieke muziek. Ze studeerde op het regionale conservatorium van Amiens en daarna op het Pôle Supérieur de Paris arrangeren bij Thibault Perrine en vervolgens orkestratie, analyse, harmonieleer, vormleer en contrapunt aan het Conservatoire national supérieur de musique et de danse in Parijs. Compositie studeerde ze bij Thierry Escaich, Guillaume Connesson en Marc-André Dalbavie.

Camille Pépin componeerde

     6 orkestwerken

     2 werken voor brassband

     13 kamermuziekwerken

- Autumn Rhythm, voor viool en piano, 2018, geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Jackson Pollock

     2 werken voor zangstem en instrumenten

     3 werken voor een instrument solo

- Nighthawks (nachtzwaluwen),  2018, voor harp, naar aanleiding van Edward Hoppers schilderij Nighthawks, dat meer op nachtbrakers slaat.    

www.camillepepin.com

 

Oliver Leith (*Groot-Brittannië, 1990) studeerde van 2009 tot 20015 aan de Guildhall School voor Muziek en Drama bij Julian Philips en Paul Newland. Oliver Leith woomt en werkt in Londen, Islington.

Oliver Leith componeerde

     1 opera

     2 videowerken

     4 werken voor orkest of groot ensemble

     1 koorwerk

     12 kamermuziekwerken, ook met elektronica

- A Different Fantasy, 2020, voor strijkkwartet, naar Matthew Locke

- The Big House, 2021, voor strijkkwartet, 2021, 7 langzame schimmige stukken gebaseerd op een gedicht van W.B Yeats

     2 werken voor zangstem en instrumen(ten)

     3 werken voor een instrument solo 

https://oliverchristopheleith.com

 

Matteo Myderwyk (*Nederland, 1990) begon op zijn veertiende met pianospelen. Op zijn zestiende ging hij naar de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg, waar hij werd opgeleid als klassiek pianist en daarnaast zijn eigen muzikale taal vond. Hij hield zich bezig met free-jazz, en componeert neoklassieke werken. Matteo Myderwyk woont momenteel (2023) op de Veluwe.

Matteo Myderwyk maakte

     7 albums

- Notes of longing,  2021

- A brief nostalgia, 2023, piano en orgel, 12 nummers

9. Homard (kreeft), vind hij zelf het beste nummer 

Matteo Myderwyk componeerde

20 (series) pianowerken

https://matteomyderwyk.com

 

Hania Rani, geboren als Hanna Raniszewska (Gdańsk, Polen, 1990) is de dochter van een doctor en een architect. Zij groeide op met muziek en films. Ze studeerde aan de muziekschool Feliks Nowowiejski in Gdańsk en daarna piano, zang en compositie aan de Muziekacademie in Gdansk, waar ze in 2009 afstudeerde. Daarna studeerde ze nog aan de Frederik Chopin Muziekuniversiteit in Warschau. Hania Rani woont in Warschau. Ze werkt en studeert veel in Berlijn.

Hania Rani maakte

      studioalbums

- Inner symphonies, met celliste Dobrawa Czocher, 2021

     16 videoprodukties 

Hania Rani componeerde

     kamermuziekwerken

     pianowerken

     3 filmscores

 

 

Toby Young (*Londen, Engeland, 1990) studeerde compositie bij Robin Holloway in Cambridge terwijl hij ondertussen als koorzanger werd opgeleid in het King's College Chapel Choir. Van 2009 tot 2011 studeerde hij ook nog bij Roxanna Panufnik.

Toby Young werkt ook nauw samen met Drum-‘n-Bas dance muziek en hip-hop artiesten. Toby Young doet onderzoek naar de verhouding tussen creatief bezig zijn en filosofie en werkt naast componist en muzikant als curator en artistiek adviseur (2018)

Toby Young componeerde

     3 opera’s

     1 dramatische zangcyclus voor sopraan, countertenor en strijkkwintet

     2 danswerken

     12 orkestwerken

     24 koorwerken a capella

     12 koorwerken met piano, orgel, harp of cello

     4 werken voor koor met solist(en) en orkest of instrument(en)

     6 (series) voor zangstem(men) en piano

     15 kamermuziekwerken

- This is Recorder revolution!, 2018, geschreven voor blokfluitkwartet Pallissander

 

Maya Verlaak (*Gent, België, 1990) is de dochter van een kunstenaar en heeft een Italiaanse moeder uir Calabrië. Vanaf haar vierde jaar maakt ze zelf liedjes. Vanaf haar zevende studeerde ze op de muziekschool piano bij Alfonso Medinilla, klassiek gitaar en compositielessenbij Marc Maes. Maya Verlaak studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gilius Van Bergeijk, Diderik Haakma Wagenaar, Peter Adriaansz en Martijn Padding. In 2019 promoveerde zij aan de Birmingham City University in de wijsbegeerte met de dissertatie “Hexenhaus – a scrutinising compositional position”.

Maya Verlaak werkt als componist, performer, curator, gastspreker, onderzoeker en docent. Ze neemt regelmatig deel aan uitvoeringen van haar eigen werk en was medeoprichter en lid van het Acid Police Noise Ensemble, een kunstenaarscollectief dat zich profileerde met performance art. Sinds september 2018 is Maya Verlaak docent compositie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Maya Verlaak componeerde

     8 installaties en theaterwerken

     2 videowerken

     2 orkestwerken, ook met elektronica

     18 ensemblewerken, ook met elektronica

- All English Music is Greensleeves,voor strijkkwartet, piano, trompet, hoorn, melodica en elektronica, 2020

     20 kamermuziekwerken,ook met elektronica

     1 koorwerk

     12 werken voor zanger(s) of spreekstem, instrumenten en/of elektronica

     3 pianowerken, ook met elektronica

- Formation de Mark, voor piano en computer, 2020 voor pianist Mark Knoop

     14 werken voor andere instrumenten of zangstem solo, ook met elektronica

- Formation de Sarah, voor viool en computer, 2020, voor violiste Sarah Saviet

     11 elektronische muziekwerken 

http://maya.ricercata.org