Componisten

vanaf 1976

 

Merlijn Twaalfhoven (*Wapserveen, 14 februari 1976) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam altviool bij Marjolein Dispa en Esther Apituley en compositie bij Daan Manneke, met specifieke interesse voor etnomusicologie en hedendaagse muziek met Zuid-Indiase technieken. Bij zijn afstuderen maakte hij een interactief essay over Japanse esthetiek, getiteld 'De Veelte'. Hij is lid van Componisten 96. Merlijn Twaalfhoven werkt sinds 2004 als lector aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ waar hij onder de noemer PopKunst onderzoek doet naar hoe met hedendaagse kunst een breed publiek te bereiken zonder artistieke concessies te doen.

Merlijn Twaalfhoven componeerde

     13 evenementen

- Resonance, een zee van klank, voor solisten en zoveel mogelijk koorzangers verdeeld over meerdere koren, 1 juni 2013 in de Domkerk in Utrecht

- De galm van Soesterberg, de laatste noten en klanken van 300 jaar Vrede van Utrecht voor zangers, blazers en slagwerk en honderden  andere medewerkers.  21 september 2013 op de voormalige vliegbasis Soesterberg.

- 24 Hour Resonance, voor duizend zangers, concert van 24 uur in de architectonische ruimte van het Muziekgebouw aan 't IJ op 11 en 12 oktober 2015. Statement tegen streaming en andere online diensten.

     1 orkestwerk

     1 werk voor acteurs, koor en orkest

     minstens 10 kamermuziekwerken

- winter in/m april voor altblokfluit en live elektronica, 2000

http://merlijntwaalfhoven.com

 

Hèctor Parra i Esteve (*Barcelona, Spanje, 17 april 1976) studeerde aan het Conservatorium van Barcelona piano en compositie bij Carles Guivoart, David Padrós en Maria Jesús Crespo. Daarna studeerde hij orkestdirectie bij Arturo Tamayo aan de Universiteit van Alcalá. In 2002 en 2004 was Hèctor Parra uitgezocht om aan het IRCAM in Parijs bij Mikhail Malt en Philippe Leroux compositie en computermuziek te studeren. In 2005 en 2006 studeerde hij compositie bij Michael Jarrell aan de Muziekuniversiteit van Geneve en bij Jonathan Harvey, Brian Ferneyhough, Beat Furrer en Philippe Manoury aan het IRCAM in Parijs. Naast muziek studeerde Hèctor Parra ook nog schilderen en tekenen aan de studio van Francesco Miñarro in Barcelona.

Vanaf 2006 waren theoretische natuurkunde, astronomie en evolutioinaire biologie inspriratiebronnen voor Hèctor Parra. Hij zette de theorieën van theoretisch natuurkundig Lisa Randall, astrodysicus Jean-Pierre Luminet en moleculair bioloog Graham Cairns-Smith om in muzikale processen.

Van 2005 tot 2012 doceerde Hèctor Parra Elektroakoestische compositie aaan hetn Conservatorium van Aragon. Van 2013 tot 2017 doceerde hij composition aan het IRCAM.

Sinds 2002 woont Hèctor Parra in Parijs.

Hèctor Parra componeerde

     4 opera’s

     2 muziektheaterwerken

     14 orkestwerken

     6 werken voor groot ensemble

     30 kamermuziekwerken

     2 koorwerken

     7 werken voor zangstem en instrument(en)

     12 (series) pianowerken

     12 werken voor een ander instrument solo

- ...limite les rêves au-delà, 2017 voor cello en live elektronica, soundtrack voor een sciencefictiofilm.

     4 werken waarbij improvisatie noodzakelijk is

     3 akoestisch-elektronische werken

http://hectorparra.net

Bryce David Dessner (*Brooklyn, Verenigde Staten, 23 april 1976) werd bekend als gitarist van de rockband The National. Hij was in 2006 de oprichter en is nog steeds organisator van het MusicNOW Festival in Cincinnati, Ohio, een soort jaarlijkse tentoonstelling van hedendaagse muziek, maart 2015 voor de tiende keer georganiseerd. Bryce Dessner studeerde muziek aan de Yale University en is momenteel (2015) als componist aan het werk in Muziekgebouw Eindhoven. Bryce Dessner woont momenteel (2023) in Parijs.

Bryce Dessner componeerde

     1 installatie

     1 ballet

- Impermanence, 2020 voor strijkkwartet en dansers, het strijkkwartet Embers maakt daar deel van uit.

     11 orkestwerken (ookmet zangers)

- St. Carolyn by the Sea, 2011, voor twee elektrische gitaren en orkest

- Reponse Lutoslawski, 2014, voor strijkorkest, geïnspireerd door de Musique  funèbre van Lutoslawski

- Concerto voor 2 piano's, 2017, geschreven voor Katia en Marielle Lebèque.

- Trombone Concerto,  2020, geschreven voor Jörgen van Rijen

     2 werken voor koor en (groot) ensemble

     1 koorwerk a cappella

     40 canons voor strijkkwartet en gitaar, 2014

     4 strijkkwartetten

-  Aheym, 2009,  voor strijkwartet

- Tenebre, 2010,  voor strijkkwartet en geluidsband

- Little Blue Something, voor strijkkwartet, 2012

- Embers, 2020, maakt deel uit van het ballet Impermanence

     10 andere kamermuziekwerken

- Skrik Trio, 2017, voor strijktrio

- Quintet voor hoge strijkers,  voor elektrische gitaar en strijkkwartet, 2018

- Fragment 1, voor trombone en strijkkwartet, 2022

     9 werken voor een instrument solo

- Tuusula, voor cello solo, 2015

     1 filmscore

- The Revenant, 2015, regie Alejandro G. Iñárritu

https://brycedessner.com

 

Tomi Räisänen (*Helsinki, Finland, 2 juni 1976) studeerde eerst musicologie en compositie bij Harri Vuori aan de Universiteit van Helsinki. Daarna studeerde Tomi Räisänen van 2000 tot 2006 compositie aan de Sibelius Academie bij Erkki Jokinen.

Tomi Räisänen componeerde

     9 orkestwerken

     5 concerten

     4 werken voor blaasorkest

     3 werken voor groot ensemble

     3 werken voor zangstem(men) en orkest

     37 kamermuziekwerken

     3 koorwerken

     7 werken voor een instrument solo

     9 werken met electronica

     1 filmscore

www.tomiraisanen.com

 

Diederik Glorieux (*Gent, België, 8 juli 1976) studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven muziekpedagogie, harmonieleer, analyse en compositie bij C. Vereecke, L. Van Hove  en Wim Henderickx. Daarnaast studeerde hij blokfluit bij Bart Coen en koordirectie. Diederik Glorieux werkt als docent muziektheorie en koorzang aan de de Stedelijke Academie “Peter Benoit” in Harelbeke en de kunstacademie Zwevegem (2014). Hij is muzikaal assistent van Wim Henderickx (2014).

Diederik Glorieux componeerde

     1 luisterspel

     4 werken voor kamerorkest of groot ensemble

 

Sipke Hoekstra (*Leeuwarden, 13 juli 1976) is een kleinzoon van de Friese dichter Sipke Veenstra, Hij begon op zijn 8ste met vioolles en op zijn 9de te componeren. Toen hij elf was kon hij naar de talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij viool, piano, theorie, solfège studeerde bij Rein Ferwerda en compositie bij Wim Diriwagter. Als tiener was hij concertmeester en later dirigent bij het Frysk Jeugd Orkest en studentenorkest Bragi.

Nadat hij zijn vwo had afgemaakt, studeerde hij klassiek viool aan het Conservatorium van Zwolle en geschiedenis, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde af in Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht.

In 2006 en 2007 nam hij privélessen contrapunt bij Gert Oost. Vanaf 2010 studeerde hij aan het Conservatorium van Utrecht bij Caroline Ansink. In 2015 kreeg hij aanvullende praktische coaching bij de Argentijns-Nederlandse componist Carlos Micháns.

Als tekstschrijver schrijft Sipke Hoekstra promotieteksten en programmatoelichtingen voor festivals, schouwburgen en cd-releases. Als cultureel ondernemer werkt hij voor gerenommeerde muziekensembles en artiesten.

Sipke Hoekstra is getrouwd en heeft vier kinderen

Sipke Hoekstra componeerde

     1 mis

     cantates

     2 concerten

     14 andere orkestwerken,

     7 werken voor koor en orkest of groot ensemble

     14 kamermuziekwerken

- Spectrum voor fluit, hobo, marimba en piano, 2015

- Sonatina voor fluit, hobo en marimba, 2018

     6 (series) liederen

     4 (series) pianowerken

     10 (series) werken voor een ander instrument solo

- Bop Toccata voor cello solo, 2018

- "Clio's Patchwork", Fantasia voor marimba, 2021, een elegante mengeling van contrapunt, expressionisme en minimal music, geschreven voor marimbaspeler Arjan Jongsma

     8 filmscores

     11 arrangementen

     muziek voor games

     ringtones 

www.fugitempus.com

 

Huw Watkins (Zuid-Wales, Groot-Brittannië, 13 juli 1976) studeerde piano bij Peter Lawson en compositie aan Chetham's School of Music in Manchester. Daarna studeerde hij aan het King's College, Cambridge compositie bij Robin Holloway en Alexander Goehr. Hij maakte zijn coimpositiestudies af aan het Royal College of Music in Londen bij Julian Anderson. Op het moment (2019) doceert Huw Watkins compositie aan het Royal College of Music en doet hij ook wetenschappelijk onderzoek aan de Royal Academy of Music. Hij heeft ook een carrière als concertpianist.

Huw Watkins componeerde

     2 opera’s

     9 concerten

     11 andere orkestwerken

     18 kamermuziekwerken

     8 koorwerken, ook met begeleiding

- The Phoenix and the Turtle, voor kamerkoor, tekst William Shakespeare, 2014

     6 (series) liederen voor zangstem(men) en instrument(en)

- Five Larkin Songs, voor sopraan en piano, 2010, teksten van Philip Larkin

2. Wants, aanklacht tegen het burgelijke leven

3. Love Songs in Age, lief maar wrang

     3 pianowerken

     2 orgelwerken

     4 werken voor een ander instrument solo

 

Mason W. Bates (*Richmond, Virginia, Verenigde Staten, 23 januari 1977) studeerde compositie bij Dika Newlin en piano bij Hope Armstrong Erb aan de St. Christopher’s School in Richmond. Daarna studeerde hij Engelse literatuur aan de de Universiteit van Colombia en compositie bij John Corigliano, David Del Tredici en Samuel Adler aan de Juilliard School. Tenslotte studeerde hij nog compositie aan de Universiteit van Californië in Berkeley bij Edmund Campion, waar hij afstudeerde in 2008. Ondertussen werkte hij als DJ in allerlei clubs en zalen in Californië. Een en ander leidde tot de oprichting van Mercury Soul, een organisatie die klassieke muziek verbindt met elektronica en hippe DJ toestanden in nachtclubs en warenhuizen. Toestanden met spectaculaire licht- en geluidseffecten.

De laatste jaren werkt Mason Bates aan het Kennedy Center for the Performing Arts in Washington.

Hij heeft daar een aanstelling tot 2020.

Mason Bates componeerde

     1 opera

- The (R)evolution of Steve Jobs, 2017, libretto Mark Campbell. Hoofdpersonen: Steve Jobs (bariton) en zijn vrouw Laurene Jobs (mezzosopraan). Ieder aspect van Jobs' leven wordt meegenomen, ook de minder fraaie. Net als Richard Wagner werkt Mason bates in deze opera met leitmotieven.

     4 symfoniën

- Liquid Interface, een watersymfonie voor orkest en elektronica, 2007

- The B-Sides, 2009, een symfonie met uiterst spannende nieuwe, waarbij orkest en elektronica versmelten

- Alternative Energy, een energiesymfonie voor orkest en elektronica, 2011

     7 andere orkestwerken

- Mothership, 2011, voor orkest en elektronica

- Garages of the Valley, 2014,  geïnspireerd door de garages in Silicon Valley 

     7 symfonische gedichten

     4 concerten

- pianoconcert, 2021

     1 werk voor zangstem en orkest

     16 kamermuziekwerken

     5 werken voor koor a capella

     1 werk voor koor met orgel en laptop

- Mass Transmission, 2012, voor orgel, koor en electronica, geïnspireerd door het oude radiostation Kootwijk en het zinnetje van de verbinding met Nederlands Indië in 1928: Hallo Bandoeng, hier Den Haag!”

     1 liedcyclus voor zangstem en piano

     1 elektronisch youtubewerk

     6 filmscores

- The Sea of Trees, regie Gus Van Sant, 2015

www.masonbates.com

 

Oriol Cruixent (*Barcelona, Spanje, 23 juli 1976) studeerde in 1999 in Barcelona op piano bij Carme Vilà summa cum laude af. Daarna studeerde hij nog viool en zang, en koor- en orkestdirectie bij Manuel Cabero en Uwe Mund.

In 2003 en 2004 was hij assistent van Ulrich Nicolai. Van 2005 tot 2008 was hij als muzikaal en directie-assistent in het Prinzregententheater van München bezig. In 2006 studeerde hij in compositie af bij Dieter Acker aan de Hogeschool voor Muziek en Theater in München. Daarnaast studeerde hij nog orkestdirectie bij Ulrich Nicolai. Oriol Cruixent gaat op het moment (2019) door het leven als dirigent, produktieleider, pianist en dirigent.

Oriol Cruixent componeerde

     1 opera

     16 (series) orkestwerken

     30 (series) kamermuziekwerken

     4 koorweken

     12 werken voor een instrument solo

 

Kevin Houben (*Peer, België, 26 juli 1977) kreeg zijn eerste pianolessen aan het Muziekatelier Musica te Peer. Tussen 1985 en 1995 studeerde hij aan de Noord-Limburgse Muziekacademie muziekleer en trompet en aan het Agnetendal Latijn. Van 1995 tot 2000 studeerde Kevin Houben aan het Lemmensinstituut te Leuven trompet en in 2000 en 2001 kamermuziek, hafabra-directie en compositie bij Jan Van der Roost.
Kevin Houben doceert directie aan de Stedelijke Muziekacademie van Genk, koper en kamermuziek aan de Noord-Limburgse Muziekacademie van Neerpelt en compositie aan de Kunsthumaniora te Hasselt.

Sinds september 2015 is hij hoofddirigent van de Koninklijke Harmonie van Peer als opvolger van Dhr. Ivan Meylemans.

Kevin Houben componeerde

     1 orkestwerk

     18 werken voor symfonisch blaasorkest

     13 werken voor fanfareorkest

     7 werken voor brassband

     7 werken voor blaasensemble

- Bonelab voor trombonekoor

     7 kamermuziekwerken met piano

     1 werk voor slagwerkensemble 

www.kevinhouben.be

 

Artyom Kim (*Bekabad, Oezbekistan, 10 augustus 1976) studeerde vanaf zijn tiende muziek. Hij studeerde bayan bij Mikhail V. Mayevsky aan het Khamza Staats Muziekcollege in Tashkent van 1991 tot 1995. Hij studeerde compositie bij Mirsadik Tadjiev aan het Staatsconservatorium van Oezbekistan in Tashkent in 1995 en 1996  en van 1996 tot 2001 bij  Dmitri Yanov-Yanovsky. Vanaf 1999 is hij dirigent en muziekdirecteur van het Ilkhom Theatre in Tashkent. Hij dirigeerde zijn eigen muziek en ander eigentijds werk vaak in samenwerking met het Atlas Ensemble en Nieuw Ensemble  in Amsterdam.

Artyom Kim componeerde in elk geval, maar vermoedelijk meer, vind het maar eens

     8 theatermuziekwerken

- The Container, voor alt, vocaal kwartet en instrumenten, 2005

     1 orkestwerk

     10 kamermuziekwerken

- Ostinato voor gitaar, 1997

- Ostinato II, voor panfluit en gitaar, 2013

     4 werken voor zangstem en instrument(en)

     1 orgelwerk

     1 klavecimbelwerk

 

Jean-Baptiste Robin (*Clamart, Frankrijk, 5 oktober 1976) studeerde aan het conservatorium van Parijs compositie bij Michel Bouvard en orgel bij Olivier Latry. Daarna studeerde bij nog compositie bij George Benjamin aan het King's College in Londen en orgel bij Louis Robilliard aan het Conservatorium van Lyon, bij Odile Bailleux aan het Conservatorium van Bourg-la-Reine en bij Marie-Claire Alain aan een regionaal conservatorium in Parijs. Hij werd in 2000 benoemd als organist aan de kathedraal van Poitiers en in 2010 aan de Koninklijke kapel van Versailles. Op het moment (2017) doceert hij orgel aan het Conservatorium van Versailles.

Jean-Baptiste Robin componeerde

     9 orkestwerken

- Crop Circles, voor groot symfonieorkest, 2012 

- Mechanic Fantasy voor orgel, strijkorkest en slagwerk, 2013, mysterieus en mystiek

- La lame des heures, voor groot orkest, 2019

-  Zénith, voor twee hobo's en strijkorkest, 2020

     15 kamermuziekwerken

- Trois Nuits, voor 2 celli, 2014

- Tic-Tac, voor piano en viool, 2019

     4 vocale werken

- Poèmes de l'aube et de la nuit, voor mezzosopraan en piano, 2018, hoogtepunt uit zijn euvre

     7 orgelwerken

     3 (series) pianowerken 

http://jbrobin.com

 

Sascha Lino Lemke (*Hamburg, Duitsland, 10  november 1976) kreeg zijn eerste compositieopdracht al toen hij 11 jaar was. Hij studeerde vanaf 1994 muziektheorie,compositie en computermuziek bij Reinhard Bahr en Peter Michael Hamel aan de Hogeschool voor Muziek en Theater in Hamburg en aan de EULEC in Lüneburg bij Helmut W. Erdmann. In 2002 ging Sascha  Lemke naar Parijs waar hij aan het Conservatoire national supérieur de musique et de danse compositie bij Frédéric Durieux, elektronisch muziek bij Luis Naon, Yann Geslun en Tom May en instrumentatie bij Marc-André Dalbavie studeerde. In 2004 werd  Sascha Lemko bij het IRCAM (Institut de recherche et coordination acoustique/musique) uitgenodigd voor een cursusjaar.

Vanaf 2007 werkt  Sascha Lemke aan de Hogescholen in Hamburg en Lübeck als docent muziektheorie, gehoorvorming, analyse en multimedia. Sinds oktober 2011 is hij Directeur Kunsten van de elektronische studio’s van de Muziekhogeschool Lübeck. Sascha Lemke is getrouwd met Marcia Lemke-Kern, waarmee hij het duo con:fusion vormt. (2014)

Sascha Lemke componeerde

     3 muziektheaterwerken

     1 orkestwerk

     1 orkestwerk met elektronica

     3 ensemblewerken

     3 werken voor ensemble en elektronica 

     1 werk voor netwerkensemble

     10 kamermuziekwerken (ook met geprepareerde instrumenten)

     7 kamermuziekwerken (ook met geprepareerde instrumenten) en elektronica (en video)

     1 koorwerk

     4 werken voor zangstem en muziekinstrumenten

     7 werken voor zangstem(men), muziekinstrumenten en elektronica

     4 werken voor (zang)stem en elektronica

     5 pianowerken

     1 pianowerk met elektronica

     6 werken voor een ander instrument (ook geprepareerd) solo

     14 werken voor een ander instrument solo met elektronica (en video)

Re: Re: Record a re:, 2009, voor blokfluit en computer

     4 elektronische werken

www.saschalinolemke.de

 

Mirjam Tally (*Tallinn, Estland, 28 november 1976) studeerde aan de Academie voor muziek en theater in Estland bij Lepo Sumera. Vanaf 2000 is ze lid van de Estse Componistenvereniging. Vanaf 2006 woont Mirja, Tally in Visby in Zweden, en vanaf 2007 is ze lid van de Zweedse componistenvereniging. In haar composities mengt ze kamermuziek met elektronische muziek. Ze maakt vaak gebruik van volksinstrumenten.

Mirjam Tally componeerde

     1 theatermuziekwerk

     18 orkestwerken

     4 ensemblewerken

     1 werk voor bigband

     5 werken voor koor met orkest of ensemble

     11 werken voor koor a capelkkla

     39 kamermuziekwerken

     16 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     15 werken voor een instrument solo

- Swimming Bach, voor klavecimbel en geluidsband, 2001

     23 elektronische werken

     2 arrangementen

     9 filmscores

 

Kinan Azmeh (*Damascus, Syrië, 1976) studeerde van vanaf zijn zesde jaar klarinet. Om een baan te kunnen krijgen studeerde hij aan de Universiteit van Damascus elektrotechniek en studeerde daar als ingenieur af. Daarnaast studeerde hij aan de Arabische Muziekakademie in Damascus voor musicus. In 1997 kreeg Kinan Azmeh als eerste arabische musicus de Nikolai-Rubinstein-Prijs in Moskou. Sinds 1998 woont Kinan Azmeh in New York City, waar hij studeerde aan de Juilliard School.

Met vier andere Syrische muzikanten vormde  Kinan Azmeh in 2003 de band Hewar (= dialoog).

Kinan Azmeh maakte

     13 albums

Kinan Azmeh componeerde

     5 theater en dansmuziekwerken

     8 orkestwerken

     16 kamermuziekwerken, ook met multimedia

- Five Flying Dutchmen, voor klarinet, hobo, fagot, basklarinet en altsaxofoon, 2012, geschreven voor het Calefax rietkwintet

- Wedding, 2013, verschillende bezettingen

     8 werken voor een instrument solo

     14 lead sheets, daar kun je dus alle kanten mee op

- Airports, 2006, in 5 uur in de wachtkamer van het John F. Kennedy International Airport gecomponeerd, omdat hij er met een Syrisch paspoort niet uitmocht.

     14 filmscores

https://kinanazmeh.com

 

Joep Beving (*Doetinchem, 1976) studeerde Bestuurskunde. Vervolgens ging hij werken in de reclamewereld, waar hij met name verantwoordelijk was voor de muziek bij tal van commercials. Vanaf 2003 is hij business development and strategy director bij MassiveMusic in Amsterdam. Hij speelt zijn hele leven al piano, maar ontdekte in 2014 dat hij muziek uit het instrument kon toveren die hem iets deed. Hij is pianist en componist.

Joep Beving maakte

     4 albums

- Solipsism (alles bestaat alleen in het bewustzijn van de waarnemer), 2015, piano

- Prehension (bevatting), 2017, piano

- Henosis (eenheid), 2019,  voor synthesizer, piano, cello en ensemble

- Hermetism, 2022, voor piano, cello en ensemble

Joep Beving componeerde

     34 pianowerken

- 432

     2 filmscores

http://joepbeving.com

 

 

 

 

Aurelio Edler-Copes (*Brazilië, 1976) studeerde klassiek gitaar aan de Universiteit van Rio Grande do Sul in Brazilië bij Daniel Wolff en daarna in Spanje compositie aan de Hogere Muziekschool van Baskenland bij Gabriel Erkoreka. Vervolgens sloot hij zijn studies compositie en muziektheater af aan de Hogeschool voor muziek in Bern bij Georges Aperghis en computermuziek aan de Ircam in Parijs bij Yann Maresz.

Na zijn afstuderen werkte Aurelio Edler-Copes als componist ijn diverse plaatsen en instellingen in Europa. Hij is medeoprichter en artistiek directeur van het ensemble Krater in Spaans Baskenland en treedt op als gitarist en uitvoerder van elektronische muziek. Samen met harpiste-zangeres vormt hij het duo Bazar électrique.

Aurelio Edler-Copes doceert compositie en elektronica aan  het conservatorium Henry Dutilleux in Clamart in Frankrijk.​

Aurelio Edler-Copes componeerde

     6 multimediawerken

     12 ensemblewerken

     18 kamermuziekwerken

     16 werken voor een instrument solo

- Seul(e) voor harp en stem (zelfde) muzikant, beklemmend 

www.edler-copes.com

 

 

Gorka Hermosa (*Urretxu, Baskenland, Spanje, 1976) begon zijn muziekstudies op zijn achtste jaar aan de muziekschool van Zumarraga. Hij kreeg vanaf zijn 11de accordeonles van Javier Ramos. Vanaf zijn 15de studeerde hij accordeon aan het  “Centro Internacional de Estudios Acordeonísticos”in Irun bij Thierry Paillet, Friedrich Lips, Amaia Liceaga en Carlos Iturralde. Daarna studeerde hij achtereenvolgens aan de conservatoria van Irun, San Sebastian “Jesús Guridi” in Vittoria. Zijn accordeonopleiding maakte hij af aan het Centre national et international de musique et d’accordéon in St-Sauves d'Auvergne in Frankrijk. Gorka Hermosabontwikkelde zich tot accordeonist, componist, docent, schrijven en uitgever.

Gorka Hermosa was de eerste Spaanse accordeonist die met een symfonieorkest optrad. Op het moment (2021) is Gorka Hermosa docent accordeon aan het Conservatorium “Jesús de Monasterio” in Santander

Gorka Hermosa heeft 4 boeken over de accordeon gepubliceerd.

Gorka Hermosa componeerde

     7 werken voor orkest en accordeon

     8 werken voor accordeonensemble

     10 werken voor kamermuziekensemble en accordeon

     30 kamermuziekwerken met accordeon

- Anantango, 2003, voor viool en accordeon

     3 werken voor zangstem of koor en accordeon

     17 werken voor accordeon solo

     4 series pedagogische weken voor accordeon  

www.gorkahermosa.com

 

Huang Ruo (Eiland Hainan, China, 1976), kreeg vanaf zijn zesde piano- en compositieles van zijn vader, ook componist. Op zijn twaalfde jaar ging hij naar het Conservatorium van Sjanghai, waar hij zowel in traditionele Chinese als in Westerse muziek werd opgeleid door Deng Erbo. In 1995 vervolgde hij zijn opleiding in de Verenigde Staten, aan het Oberlin Conservatorium in Ohio en aan de Juilliard School in New York City bij Samuel Adler.

In 2001 was hij medeoprichter van het International Contemporary Ensemble, een orkest van 30 muzikanten, dat zich specialiseerde op het uitvoeren van internationale moderne muziek. Huang Ruo woont nog steeds in de Verenigde Staten, waar hij werkt als componist, dirigent, Chinese folk–rockzanger en uitgever van klassieke Chinese volksliederen.

Huang Ruo componeerde

     3 opera's

     4 andere theatermuziekwerken

     8 concerten

     19 (series) andere orkestwerken

     16 ensemblewerken

- The Lost Garden: Concerto nr. 2, voor 8 spelers

     22 kamermuziekwerken

     4 vocale werken

- Fischerman's Sonnet,  2009, voor zangstem en piano

- Song of Everlasting Sorrow, 2022, voor zangstem en piano

     8 pianowerken

     2 andere (series) werken voor een instrument solo

     film– en Tvscores

     arrangementen

     popnummers 

www.huangruo.com

 

Matthew Martin (*Engeland, 1976) deed een orgelopleiding aan het Magdalena College van de Oxford University en studeerde daarna aan de Royal Academy of Music in Londen. Van 2001 tot 2004 studeerde hij privé orgel bij Marie-Claire Alain in Parijs. Matthew Martin doceert harmonieleer en contrapunt aan de Universiteit van Oxford. Sinds 1 oktober 2015 is hij directeur van het Keble College in Oxford.

Matthew Martin componeerde

     28 koorwerken

- Haec dies (Dit is de dag, psalm 118)  voor gemengd koor a cappella, 2015

- A Rose Magnificat, voor dubbelkoor a capella, 2017

     kamermuziekweken

     liederen voor zangstem en piano

www.matthewmartincomposer.co.uk

 

Eva Reiter (*Wenen, Oostenrijk, 1976) studeerde blokfluit van 1997 tot 2001 bij Rahel Stoellger en viola da gamba bij Johanna Valencia aan de Universiteit voor Muziek en Drama  in Wenen.

Van 2001 tot 2006 vervolgde ze haar studies blokfluit bij Paul Leenhouts en Walter van Hauwe en viola da gamba bij Mieneke van der Velden aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Eva Reiter componeerde

     5 werken voor viola da gamba, (slagwerk) (elektrische gitaar) en elektronica

     1 werk voor dwars- en blokfluit

     3 werken voor (Contrabas)blokfluit, viola da gamba, slagwerk (en tape)

     5 werken voor (Contrabas)blokfluit (meerdere andere instrumenten) en elektronica

     1 werk voor twee draaitafels, twee contrabasblokfluiten , slagwerk en tape

     1 werk voor blokfluitkwartet en electronica

- Zug ins Gelobte, 2010,  voor het Quartet New Generation

www.evareiter.com

 

Tadd William Russo (*Medina, Ohio, Verenigde Staten, 1976) studeerde aan de Ohio Staats Universiteit in Columbus bij Thomas Wells, Donald Harris en Jan Radzynski.

Vanaf 2003 is hij arrangeur en componist bij de United States Air Force Band in Washington D.C.. Verder is hij docent muziektechnologie aan de Morgan Staats Universiteit in Baltimore, Maryland.

Tadd Russo componeerde

     1 musical

     1 ballet

     8 theatermuziekwerken

     3 orkestwerken

     4 werken voor harmonie-orkest

     1 werk voor zangstem, koor en orkest

     9 koorwerken

     4 (series) liederen voor zangstem en piano

     2 orgelwerken

     6 (series) elektronische muziekwerken 

www.taddrusso.com

 

Simon Steen-Andersen (*Denemarken, 1976) studeerde van 1998 tot 2006 compositie bij Karl Aage Rasmussen, Mathias Spahlinger, Gabriel Valverde en Bent Sørensen in Aarhus, Freiburg, Buenos Aires en Kopenhagen. Vanaf 2008 is Simon Steen-Andersen compositiedocent aan de Koninklijke Muziekacademie Aarhus, Denemarken. Simon Steen-Andersen woont in Berlijn.

Simon Steen-Andersen componeerde

     2 muziektheaterwerken

     5 audiovisuele producties en installaties

     1 autoproductie

     1 interactieve installatie

     1 videoinstallatie

     6 orkestwerken (ook met elektronica).

     4 ensemblewerken

     12 kamermuziekwerken (ook met elektronica)

     1 orgelwerk

     26 (series) werken voor een ander instrument solo

- De profundis, voor basklarinet, 2000, de solist moet ook de slagwerkpartij spelen

     1 werk voor soloinstrument en video

     1 werk voor zangstem, toetsenbord en elektronica

     1 filmscore

     1 elektronische muziekwerk

     1 interactieve webpagina 

www.simonsteenandersen.dk

 

Jeremy Thurlow (*Groot-Brittannië, 1976) studeerde aan het Clare College in Cambridge muziek bij Tim Brown en compositie bij Alexander Goehr, daarna studeerde hij een jaar aan de Guildhall School of Music and Drama compositie en muziektheater bij Peter Wiegold. Tenslotte promoveerde hij aan het King’s College in London. Jeremy Thurlow schreef verschillende toonaangevende muziekstudies en – artikelen, waaronder het boek Henri Dutilleux: la musique des rêves/the music of dreams. Hij doceert aan de Universiteit van Cambridge Muziek en compositie.

Jeremy Thurlow componeerde

     1 video-opera

     4 theatermuziekwerken

     5 orkestwerken

     1 werk voor harmonieorkest

     10 koorwerken

- Magnificat (The St Catharine’s Service) voor meisjeskoor, orgel en electronica

     23 kamermuziekwerken

     10 (series)  werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     8 pianowerken

     3 orgelwerken

 

Matijs de Roo (*Leidschendam, 5 januari 1977) studeerde klassiek piano bij Benno Pierwijer en Cristo Illiev en compositie bij David Rowland aan het conservatorium van Enschede. Vanaf 2002 studeerde hij compositie bij Diderik Wagenaar en Martijn Padding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het conservatorium van Rotterdam volgde hij in 2003/2004 bij Klaas de Vries de Master Compositie.

Matijs de Roo componeerde

     1 kinderopera

     9 orkestwerken

- Lines concerning the unknown soldier, 2000

- “Im grossen Schweigen”, 2010, dubbelconcert voor blokfluit, viool en orkest. De titel is ontleend aan een gedicht van Friedrich Nietzsche. Een zeer expressief werk, gebaseerd op een koraal van Johann Sebastian Bach, een hommage aan zijn overleden vader. 

- sotto voce, 2022 voor blokfluit en strijkorkest

     18 kamermuziekwerken

     5 werken voor zangstem (en instrument(en))

     10 werken voor instrumenten solo

Voor een volledig overzicht van zijn werken met blokfluiten zie bij de blokfluitgeschiedenis van deze site 6. Componisten van blokfluitwerken

 http://matijsderoo.com

 

Ēriks Ešenvalds (*Riga, Letland, 26 januari 1977) werd geboren in het communistische Letland. Toen hij 14 jaar was ontworstelde Letland zich aan de Sovjet-Unie en gingen de kerkdeuren voorzichtig open. Ēriks Ešenvalds stapte de kerkdrempel over en werd meteen gefascineerd door de religie. Hij studeerde eersr wiskunde en psychologie, van 1995 tot 1997 theologie aan het Letse Baptisten Theologische Seminarie en daarna bij Selga Mence compositie aan de Letse Muziekacademie in Riga. In 2011 werd hij docent aan het Trinity college in Cambridge. Momnenteel (2016) doceert hij compositie aan de  Muziekacademie van Letland

Ēriks Ešenvalds is getrouwd en heeft vier kinderen.

Ēriks Ešenvalds componeerde

     2 muziektheaterwerken

     1 opera

     2 oratoria

- Passion and Resurrection,  oratorium voor sopraan, gemengdkoor en strijkorkest, 2005

- Passion volgens Lukas, voor solisten, gemengd koor en symfonieorkest, 2014. Indrukwekkend en spannend.

     44 werken voor koor, (solisten) en instrument(en) of orkest

- Vineta, 2009, voor gemengd koor (SSAAATTTBBB) en uitgebreid slagwerk, teks Wilhelm Muller, over een verdronken stad in de Baltische zee.

- Stars, 2011, voor gemengdkoor en gestemde, watergevulde glazen

- The Heaven Litanie, 2011, voor gemengd koor, kamerorkest en elektronica (tape)

- In Paradisum, 2012, voor gemengd dubbelkoor, altviool en cello, tekst, de antifoon uit de Requiemmis, bijna een concert voor altviool, cello en koor.

- The First Tears, 2014, voor gemengd koor en slagwerk, tekst een Inuit legende

     40 koorwerken a cappella

- Legend of the Walled-In Woman, 2005, voor vocaal ensemble (ATTBB), en gemengd koor (SSSAATTBB) tekst de Albanese legende ‘Vendit tem’ van Martin Camaj (1925–1992).

- A drop in The Ocean, 2006

- O Salutaris hostia, 2009, voor gemengd koor, met een prachtig sopranenduet. Uitschieter.

- The first tears, 2014

- The Heavens’ Flock, 2014, voor gemengd dubbelkoor, tekst Paulann Petersen.

- Infelix ego naar Byrd, 2016, voor vocaal ensemble, op tekst van Girolamo Savonarola, meditatie vlak voordat hij op de brandstapel stierf en waarin hij vergeving voor het door marteling bekennen van niet begane misdaden. Meesterlijk en even etherisch als schrijnend koorwerk.

- Translation, 2016, voor vocaal kwartet, gemengd koor (SATTB) en gestemde waterglazen, de tekst is gericht op de op ons wachtende maan

     6 orkestwerken

     2 werken voor groot ensemble

     2 werken voor harmonie- en fanfare-orkest

     9 kamermuziekwerken

     4 (series) liederen

     1 orgelwerk

     1 pianowerk

     1 radioscore

www.eriksesenvalds.com

 

Britta Byström (*Sundsvall, Zweden, 14 maart 1977) begon op haar tiende trompet te spelen en had meteen een geweldige interesse in muziek. Naast haar muzikale carrière als trompettiste componeert ze vanaf haar tienerjaren. Op haar zestiende won ze al een compositieprijs met het Umeå Symfonie Orkest. Britta Byström studeerde van 1995 tot 2001 compositie aan de Koninklijke Muziekuniversiteit in Stockholm bij Pär Lindgren en Bent Sørensen.

Britta Byström componeerde

     1 opera

     2 andere theatermuziekwerken

     60 orkestwerken

- Der Vogel der Nacht, 2010

- Picnic at Hanging Rock, 2012, symfonische gedicht

- A Walk After Dark, 2014, altvioolconcert

- Infinite Rooms, dubbelconcert voor viool, contrabas en orkest, 2016 

- Many, Yet One, 2016

- Figures at the Seaside, voor cello en kamerorkest, 2020, voltreffer

     1 werk of harmonie-orkest

     7 koorwerken, ook met orkest of instrumenten

     40 kamermuziekwerken

- Symphony in Yellow, pianotrio, 2003

- Ramble Through my Countryside, sextet voor strijkers, 2007

- Letter in April, 2011, serie kleine lentegebeurtenissen, geïnspireerd op gedichten van Inger Christensen

- Kinderszenen, hoorntrio, 2011 

- Four Walks, voor altviool en contrabas, 2018

- Images From the Floating World, voor strijkkwartet, 2019, spannende suite, gebaseerd op een IJslandse sage

     4 werken voor zangstem(men) en instrumenten

     6 werken voor een instrument solo

- Baum in der Stadt, voor viool solo, 2015, verwijst naar schilderijen van Paul Klee 

www.brittabystrom.com

 

Steven Price (*Nottingham, Groot Brittanië, 22 april 1977) speelde op zijn vijfde jaar al gitaar. Steven Price studeerde aan de Universiteit van Cambridge en werkte na zijn afstuderen al meteen met het London Symphony Orchestra. Daarna werkte als programmeur, arrangeur en performer aan filmmuziekprojecten.

Steven Price componeerde

     7 filmscores

- Around the World in 80 Days, 2004.

- Gravity 2014, Oscar in in de categorie beste filmmuziek.

     3 TVscores

 

Dai Fujikura (*Osaka, Japan, 27 april 1977) verhuisde op zijn 15de naar Londen om aan het Dover College muziek te gaan studeren. In eerste instantie wilde hij filmmuziek gaan componeren. Hij studeerde aan het Trinity College of Music bij Pierre Boulez, György Ligeti en Tōru Takemitsu en dat zorgde ervoor dat hij in alle genres ging componeren, maar zijn buitengewone kennis van cinematografie zorgde wel voor een fris persoonijk geluid. Dai Fujikura experimenteert nogal met ruimtelijk gescheiden opstellingen van de muzikanten en geluidsbronnen en mengt graag Japanse met Europese instrumenten. Onderzoek naar ruimtelijke geluidsscheiding en cinematografische muzikale structuren onder George Bemjamin aan het King’s College in Londen leidde begin deze eeuw tot een promotie tot doctor in de Kunsten.

Dai Fujikura woont in Forrest Hill in het zuiden van Londen, is getrouwd en de vader van dochter Mina, waar hij een orkestwerk en een CD naar vernoemd heeft.

Dai Fujikura componeerde

     3 opera’s

     1 danswerk voor ensemble en danser

     24 orkestwerken

     30 ensemblewerken

     30 kamermuziekwerken

     20 vocale werken

     15 werken voor piano, orgel of harmonium

     64 werken voor een ander instrument solo

www.daifujikura.com

 

Tanya Ekanayaka (*Sri Lanka, 6 mei 1977) begon op haar vijfde met pianostudie en gaf op haar twaalfde haar eerste optreden. Op haar zestiende was de winnaar van het tweejaarlijkse concertconcours van het Symfonie Orkest van Sri Lanka. Tanya Ekanayaka studeerde aan de University van Peradeniya in Sri Lanka en aan de Universiteit van Edinburgh in Schotland. In 1999 studeerde ze af aan de Guildhall School voor Muziek en Drama in Londen in Groot-Brittannië. In 2011 promoveerde ze aan de Universiteit van Schotland met een onderzoek naar samenhang tussen taal en muziek. Tanya Ekanayaka is tweehandig en heeft synesthesie,waarbij een zintuiglijke waarneming ongewild ook een of meerdere andere zintuiglijke indrukken oproept. Dat heeft invloed op haar composities.

Tanya Ekanayaka componeerde

     26 pianowerken

- The Planets & Humanity, 2021, 8-delige suite, waarbij alle planeten een beurt krijgen, indrukwekkend

 

Bernd Richard Deutsch (*Mödling, Oostenrijk, 15 mei 1977) groeide op in Wöllersdorf in Beneden-Oostenrijk en kreeg al in zijn gymnasiumtijd compositieles van Leopold Brauneiss aan het Josef-Matthias-Hauer-Konservatorium in Wiener Neustadt. Van 1995 tot 2003 studeerde Bernd Richard Deutsch aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Wenen compositie bij Dietmar Schermann en Erich Urbanner en elektro-akoestische compositie bij Dieter Kaufmann. Hij kreeg in 2001 zijn diploma’s. Daarnaast studeerde hij ook nog compositie en directie bij Ivana Loudová, Bogusław Schaeffer, Manuel Hidalgo en Detlev Glanert en computermuziek bij Marek Chołoniewski.

Bernd Richard Deutsch woont en werkt als freelance componist in Wenen

Bernd Richard Deutsch componeerde

     1 opera

     1 oratorium

     12 orkestwerken

- Okeanos, concert voor orgel en orkest, 2015

     13 kamermuziekwerken

     4 werken voor (zang)stem(men) en instrument(en)

     1 koorwerk

     4 pianowerken

     6 werken voor een ander soloinstrument

www.berndrdeutsch.com

 

Minco Eggersman (ME) (*27 mei 1977) is zanger en drummer van at the close of every day en actief als soloartiest. Minco Eggersman is mede-oprichter en mede-eigenaar van de platenlabels Sally Forth Records en Volkoren en van het bierlabel Tongval

Minco Eggersman woont in Amsterdam. Als hij niet in zijn studio werkt reist hij langs verschillende studio’s om muziek op te nemen.

Minco Eggersman maakte

     4 soloalbums

- Kavkasia, compositie voor orkest, koor en gastmuzikanten uit de hele wereld, wat uiteindelijk leidde tot een soundtrackverklanking in 12 nummers van de weerbarstige schoonheid van Georgië, April 2017

     9 albums met at the close of every day  

Minco Eggersman componeerde

     10 filmscores

- Win/Win, regie Jaap van Heusden, 2010 

- De nieuwe wereld, regie Jaap van Heusden, 2013 

- Once a time in Calcutta, regie Aditya Vikram Sengupta, 2021

     3 TV-series

- Zembla (VPRO)

- KRO Memories.

     reclamespots

 

Niels Dolieslager (*Dirksland, Zuid-Holland, 3 augustus 1977) is de zoon van kunstenaar Hans Dolieslager. Hij begon op zijn achtste piano te spelen, won prijzen op concoursen, speelde in orkesten en bands.

Niels Dolieslager studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht vanaf 1995 en compositie aan het Conservatorium van Utrecht vanaf 1997. Hij studeerde in 2003 als componist af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn leraren waren Gilius van Bergeijk, Martijn Padding, Diderik Wagenaar en Ton Lambij.

Niels Dolieslager componeerde

     10 psalmen voor nu

     1 werk voor zangstemmen en orgel

     7 liederen voor zangstem en piano (en/of andere instrumenten)

     2 filmtracks

     5 kamermuziekwerk

     4 elektronisch muziekwerken

     2 werken  voor orgel

     1 werk  voor koor en verteller

     1 werk voor piano

     1 werk voor carillon

www.nielsdolieslager.com

 

Kathleen Tagg (*Zuid-Afrika, 16 augustus 1977) groeide in Zuid-Afrika op en studeerde piano en compositie aan de Universiteit van Kaapstad. In 2001 verhuisde ze naar New York in de Verenigde Staten en studeerde verder voor haar Master aan de New School's Mannes School of Music  en voor een doctorale studie aan de Manhattan School of Music. Kathleen Tagg woont in New York. Ze is lid van de ASCAP (American Society of Composers, Authors and Publishers).

Kathleen Tagg componeerde

     muziektheaterwerken

     orkestwerken

     werken voor harmonieorkest

     kamermuziekwerken

     liederen

- This Be Her Verse, drie liederen op gedichten van Lila Palmer, geschreven voor sopraan Golda Schulz

     Filmscores

 

Kasia (Katarzyna) Glowicka (*Oleśnica, Polen, 12 oktober 1977) studeerde aan de Muziekacademie in Wroclaw bij  Grażyna Pstrokońska-Nawratil, aan het conservatorium van Straatsburg bij Ivan Fedele en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Louis Andriessen en Martijn Padding. Zij studeerde in 2008 ook nog computer music aan het Sonic Arts Research Centre aan de Queen’s University in Belfast in Noord Ierland.

Katarzyna Glowicka is momenteel artistiek directeur bij de Artek Foundation in Den Haag, docent muziektechnologie aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en assistent professor aan het Royal Conservatory of Music in Toronto.

Kasia  Glowicka componeerde

     3 kameropera's

     1 muziektheaterwerk

     2 orkestwerken

- Autumn, concerto voor altsaxofoon en orkest;

     2 werk voor orkest en electronics

     1 werk voor strijkorkest en  electronics

     1 werk voor strijkorkest en zangstem

     5 kamermuziekwerken, ook met elektronica

     10 liefdesliederen voor strijkkwartet en zangstem

     4 koorwerken, ook met electronica

- La notte, voor vocaal sextet, 2011, op tekst van een kwatrijn van Michelangelo; aangrijpend.

     4 werken voor piano en electronics (en video)

     3 werken voor klavecimbel en electronics

     2 elektronische werken

     2 filmscores

www.glowicka.com

 

Ji Youn Kang (*Seoul, Korea, 31 oktober 1977) studeerde compositie aan de Chu-Gye Kunst Universiteit van 1998 tot 2002 bij Yong Shil Park. Vanaf 2003 deed ze een onderzoeksstudie aan de Computer Muziek Afdeling van de Han-Yang Universiteit.

Ze verhuisde in 2006 naar Nederland, waar ze tot 2008 Sonologie studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Paul Berg en haar kennis van elektro-akoestische muziek en compositie verbreedde. Van 2009 tot 2011 studeerde Ji Youn Kang compositie aan het Conservatorium bij Wim Henderickx en Jorrit Tamminga, waarbij ze veel uitzocht over het componeren voor instrumenten in combinatie met electronica.

Op het moment woont Ji Youn Kang in Den Haag, werkt daar freelance en doet verder onderzoek in sonologie.

Ji Youn Kangcomponeerde

     1 orkestwerk

     1 werk voor groot ensemble

     30 (series) kamermuziekwerken

     20 werken voor koor a cappella

     3 werken voor zangstem(men) en piano of andere instrumente

     5 (series) pianowerken

     13 elektronische werken

- ‘Nea-Rim Gut’ een representatief Koreaans shamaan ritueel

- 9 werken voor het Wave Field Synthesis System (WFS; 192 luidsprekers).

     12 werken voor instrumenten en/of zangstem en elektronica

     1 installatie

http://kingeve.com

 

Oğuzhan Balcı (*Istanbul, Turkije, 3 november 1977) zong vanaf zijn zesde jaar mee in het TRT Istanbul kinderkoor en kreeg daarbij muziekles van Cenan Akın. Daarna zong hij nog bij de Staatsopera van Istanbul en het Ballet Jongerenkoor.

In 1988 ging hij naar het Turks Staatsconservatorium van de Technische Universiteit. Daar studeerde hij viool bij Ayhan Turan. Vanaf 1994 studeerde hij aan de compositieafdeling van die Universiteit Turkse makammuziek bij Yavuz Özüstün, harmonieleer en contrapunt bij Nail Yavuzoğlu, Turkse muziekvormen bij Mutlu Torun en directie en piano bij Demirhan Altuğ. Daarna studeerde hij een jaar compositie en muziektheorie bij Kamran Ince, David Osbon and Pieter Snapper aan het MIAM (Müzik Ileri Arastirmalar Merkezi, een soort geavanceerde muziekopleiding aan de Technische Universiteit). Hij rondde zijn studies af aan het conservatorium van de Haliç Universiteit in Istanbul.

Oğuzhan Balcı componeerde

     10 orkestwerken

- kemençe concert, kemençe: 3-snarig Turks strijkinstrument.

     2 kamermuziekwerken

     1 pianowerk

 

Lauri Porra (*Helsinki, Finland, 13 december 1977) is de achterkleinzoon van componist Jean Sibelius. Vanaf zijn zesde had hij celloles in een plaatselijke muziekschool. In 1993 stapte hij over op basgitaar en van 1994 tot 2004 studeerde hij aan het Helsinki Pop Jazz Conservatorium naast basgitaar piano, comtrabas, trompet en zang. Van 1997 tot 1999 zong hij bij het YL mannenkoor. Vanaf 2005 maakt hij deel uit van de heavy metalband Stratovarius./p>

Lauri Porra maakte

     4 soloalbums

     7 albums met Stratovarius 

Lauri Porra componeerde

     4 orkestwerken

- Entropia, concert voor elektrische bas en orkest, 2015

- Domino suite voor orkest en solisten, 2017

- Kohta voor orkest en zangstemmen, 2016

     9 filmscores

     4 Tvscores

     reclamespots

- Visit Finland´s Polar Night Magic

https://lauriporra.wordpress.com

 

Floris van Bergeijk (*1977) studeerde musicologie en compositie in Utrecht. Hij maakt deel uit van het Rosa Ensemble, Lola Momez en Durk Attaturk.

Floris van Bergeijk componeerde

     opera’s

- Falstaff Rivisto,2011, gecomponeerd voor Opera Spanga

- Donna Giovanna, 2012, gecomponeerd voor Opera Spanga, geladen dramatiek met een flinke knipoog. De oorspronkelijke Mozartmelodieën met een eigen, individueel, licht Philip Glassiaans geluid eronder. De personages ondergaan vrijwel allemaal een geslachtsverandering: Zerlina wordt Zerlino enz.

- The Electric Flute, 2015, gecomponeerd voor Opera Spanga, herschrijving dan Mozarts Zauberflöte

     theaterprodukties

- Mutter Courage und ihre Kinder, 2002 op tekst van Bertold Brecht

- Hart, 2012, theaterproduktie van Vis A Vis,

     dansprodukties

     filmscores

 

Dganit Elyakim (*1977, Tel Aviv, Israël) studeerde muziek en filosofie aan de Universiteit van Haifa en daarna compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gilius Van Bergeijk, Martijn Padding en Clarence Barlow. Dganit Elyakim doceerde aan verschillende instellingen in Israël.

Dganit Elyakim componeerde

     4 kamermuziekwerken, met elektronica, ook met verteller

- One on 1.1 voor basklarinet en electronica, 2006, later ook gearrangeerd voor andere instrumenten

     2 werken  voor (zang)stem(men), instrument(en), ook met elektronica

     5 pianowerken met elektronica en/of met verteller of acteur

     3 werken voor een ander instrument solo met elektronica

     3 elektronische muziekwerken

     1 radioscore

     1 webcompositie

 

Matthias Kadar (*Parijs, 1977) studeerde compositie bij Christian Lauba in Bordeaux en vervolgens bij Theo Loevendie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2000 afstudeerde.

Matthias Kadar treedt ook op als chansonnier.

Matthias Kadar componeerde

     9 (series) werken voor piano

     43 werken voor een ander instrument solo

     15 (series) liederen voor zangstem en instrument(en)

     37 kamermuziekwerken

     13 werken voor (zang)stem en ensemble

     15 (series) koorwerken

- 'Is dit een mens' op een gedicht van Primo Levi voor het Nationaal Jeugdkoor en tenor solo (2009), voor de Nationale Dodenherdenking in de Nieuwe Kerk in Amsterdam

- 'Navertellen' op een tekst van Wim de Bie voor het Nationaal Jeugdkoor en tenor solo (2009),

voor de Nationale Dodenherdenking in de Nieuwe Kerk in Amsterdam

     9 werken voor instrumentaal ensemble

     8 orkestwerken

www.matthiaskadar.com

 

Dejan Lazić (*Zagreb, Kroatië, 1977) komt uit een muzikaal Zagrebs gezin. Hij groeide op in Salzburg, in Oostenrijk. Hij studeerde daar piano aan het Mozarteum. Op het moment (2017) is hij genaturaliseerd Oostenrijks burger en woont hij in Amsterdam. Hij is een briljante pianist die met alle grote orkesten en dirigenten heeft gewerkt en nog werkt. Daarnaast werkt hij ook als kamermusicus.

Dejan Lazić componeerde

     2 (series) pianowerken

     5 kamermuziekwerken

- Variations over "hava nagila", opus 10, 1998, voor fluit en piano, ook in een versie voor viool en koperensemble, 2002

     4 orkestwerken

     cadenzen voor Mozart, Haydn en Beethoven pianoconcertos.

     3 arrangementen 

www.dejanlazic.com

 

Fang Man (*China, 1977) studeerde in een bachelor voor muziek af bij Du Ming-Xin and Ye Xiao-Gang aan het Conservatorium in Beijing in China. Daarna vertrok ze naar de Verenigde Staten en studeerde daar bij Steven Stucky en Roberto Sierra aan de Cornell Universiteit in New York. Aan het IRCAM-Centrume Pompidou in Parijs studeerde ze een jaar compositie bij Brian Ferneyhough, Jonathan Harvey, Yan Marez, en Tristan Murail. Aan de Universiteit van Colorado in Boulder studeerde ze nog bij Richard Toensing and Michael Theodore.

Fang Man woont en werkt in de Verenigde Staten. Ze werkte aan verschillende conservatoria en universiteiten.Momenteel (2019) is ze assistent-professor aan de Universiteit van Zuid Carolina.

Fang Man componeerde

     1 opera

     8 orkestwerken

- Dubbelconcert voor cello, sheng en strijkorkest, Een sheng is een wonderlijk ogend Chinees mondorgel dat al 4000 jaar bestaat. Het dubbelconcert is gecomponeerd voor shengvirtuoos Wu Wei.  

     16 kamermuziekwerken

     8 werken voor een instrument solo

     3 elektronische werken

     1 filmscore

www.fangmanmusic.com

 

Vasco Mendonça (*Portugal, 1977) studeerde in compositie af aan het conservatorium in Lissabon. Daarna verhuisde hij naar Amsterdam en studeerde daar bij Klaas de Vries en George Benjamin.

Vasco Mendonça componeerde

     5 opera’s en muziektheaterwerken

- BOSCH BEACH, 2016, kameropera in opdracht van de Foundation Bosch 500 ter gelegenheid van Jieronymus Bosch´s 500ste verjaardag. Libretto Dimitri Verhulst. Het valse paradijs van de vakantieresorts en de boschiaanse hel op aarde vloeien naadloos in elkaar over.

     2 orkestwerken

     5 ensemblewerken

     2 koorwerken voor koor a capella

     5 kamermuziekwerken

     4 werken voor zangstem en instrument(en)

     2 werken voor een instrument solo

- A Box of Darkness with a Bird in its Heard, 2020, voor viool solo, driedelig werk

www.vascomendonca.com

 

Benoît Menut (*Brest, Frankrijk, 1977) komt uit een gezin van muzikanten. Hij had ondermeer les van Olivier Greif. Benoît Menut studeerde aan het  regionale nationale conservatorium van Parijs en het Conservatoire national supérieur de musique de Paris.

Benoît Menut  componeerde

     4 opera’s

     6 andere theatermuziekwerken

     12 orkestwerken

     18 koorwerken, a capella maar ook met instrument(en)

     46 (series) kamermuziekwerken

- Depuis le rivage, 2022

     18 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     14 (series) pedagogische werken

     1 filmscore

     10 arrangementen

www.benoitmenut.com

 

José Mora-Jiménez (*Costa Rica, 1977) studeerde klassieke gitaar en compositie aan de Universiteit van Costa Rica. Sinds 2006 woont José Mora-Jiménez in Nederland. Daar studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tegelijk studeerde hij Cultuureconomie en Cultureel Ondernemerschap aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam, waar hij Cum Laude slaagde. 

José Mora-Jiménez componeerde

     1 orkestwerk

     4 werken voor groot ensemble

     20 (series) kamermuziekwerken

- Toccata’s en Interludes voor saxofoonduo, 2022

     5 (series) gitaarwerken

     4 (series) pianowerken

     1 serie werken voor Bayan 

https://www.josemorajimenez.nl

 

Kenji Sakai (*Osaka, Japan, 1977) studeerde bij Syuichi Maeda en Hinoharu Matsumoto aan de Universiteit voor Kunst en Muziek in Kyoto. In 2002 verhuisde hij naar Parijs. Daar studeerde hij compositie, elektronica en analyse aan het Conservatorium Parijs, onder andere bij de Belg Claude Ledoux en de Fransman Michaël Lévinas. Tenslotte studeerde hij bij Michael Jarell aan het conservatorium Geneve. Van 2007 – 2009 was hij medewerker aan het IRCAM (Insitut de recherche et coordination acoustique/musique), de plek in Parijs waar Pierre Boulez muziek en computers met elkaar trachtte te verzoenen.

Kenji Sakai componeerde

     12 kamermuziekwerken

     12 orkestwerken of werken voor groot ensemble

- concert voor viool en orkest voor het Koningin Elisabeth Concours 2012

     4 werken voor zangstem en instrumenten

     1 pianowerk

     1 werk voor saxofoon solo

     1 werk voor zangstem solo

http://kenjisakai.net

 

Wouter Snoei (*1977) studeerde in 2000 af aan het het Instituut voor Sonologie van het Koninklijk Conservatorium Den Haag). Wouter Snoei is gespecialiseerd in elektronische muziek.

Wouter Snoei componeerde

     5 werken voor tape

     4 werken voor live elektronics

     8 werken voor instrumenten en eektronica

- Interreaction, 2014, voor vijf Paetzoldblokfluiten en live electronica, gecomponeerd voor blokfluitkwintet Seldom Sene 

     4 werken voor (zang)stemmen, (instrumenten) en elektronica 

www.woutersnoei.nl

 

 

 

 

 

Blai Soler (*Barcelona, 1977) studeerde tot 1996 aan het conservatorium van Barcelona en verhuisde daarna naar Londen om aan het Royal College of Music viool te gaan studeren bij Felix Andrievsky en compositie bij Edwin Roxburgh. Toen hij daarvoor al zijn diploma’s had gehaald,  ging hij compositie studeren aan het King’s College in Londen bij George Benjamin. Onder leiding van George Benjamin en Silvina Milstein promoveerde hij er tot doctor in de muziekwetenschappen.

Blai Soler componeerde

     5 orkestwerken

- Sol, 2017

     2 werken voor zangstem en orekst of ensemble

     16 kamermuziekwerken

     1 werk voor altviool solo 

www.blaisoler.com

 

Philip W. J. Stopford (Engeland, 1977) begon zijn muziekopleiding als lid van het koor van de Westminster Abbey en studeerde muziek aan het Keble College in Oxford. Hij was tot 2010 koordirigent aan de Saint Anne’s Kathedraal in Belfast in Noord-Ierland. Momenteel (2016) woont hij in Chester, Engeland.

Philip Stopford componeerde

     koorwerken a cappella

     koorwerken met begeleiding van instrument(en)

 

Anna Thorvaldsdottir (*IJsland, 1977) studeerde vanaf 2004 compositie aan de IJslandse Kunstacademie en vanaf 2008 aan de Universiteit van Californië in San Diego bij Rand Steiger, Lei Liang, Chinary Ung, Philippe Manoury, Roger Reynolds en percussionist Steven Schick. In 2011 is aan de Universiteit van Californië gepromoveerd. Anna woont op het moment in Zuid-Londen in Engeland. Ze doceert daar compositie, op Universiteiten en privé.

Anna Thorvaldsdottir houdt van yoga en natuurwandelingen en is getrouwd met Hrafn Ásgeirsson, filosoof en vrijetijdsfotograaf.

Anna Thorvaldsdottir componeerde

     1 kameropera

     11 orkestwerken

- Dreaming, 2008, bekroond met de Noorse Concilie Muziek Prijs 2012

- Hrim, voor kamerorkest, 2010

- Aeriality, 2011, overdonderende klankgeiser

- Metacosmos, 2017, mysterieus

- Aiōn, 2018, drie delen: Morphosis, Transcension, Entropia, waarmee Anna Thorvaldsdottir de energie en de structuur van de tijd en de gevoelens daarbij vangt

- Catamorphosis, 2020

- Archora, 2022, voor orkest en groot orgel ad libitum

     20 ensemblewerken

     4 duetten

- Tactility, 2012, voor percussie en harp

     10 werken voor een instrument solo

     5 koorwerken

- Ad Genua, voor koor en strijkkwintet

     5 elektronische muziekwerken

     1 radioscore

     1 filmscore

www.annathorvalds.com